Kompetanseheving nå – gevinst i fremtiden

Nyhet, Kompetansepolitikk

Publisert

Illustrasjon

Bransjeprogrammet kan blant annet være med på å dekke nettbaserte tilbud innenfor automasjonsteknikk, automasjon, produksjons- og prosessteknikk. Illustrasjon: Kompetanse Norge

Bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien har blitt tatt godt imot etter lanseringen i vår. Nå er nye tilbud med oppstart i 2021 klare for påmelding.

NHO Mat og Drikke, NNN, Sjømat Norge og Kompetanse Norge har til nå fått på plass 76 kurs og utdanninger som er tilbudt til over 5000 deltakere. Alle kurs- og utdanningstilbudene er gratis, nettbaserte og kan tas i kombinasjon med arbeid eller dagpenger.

Hva er bransjeprogrammet for kompetanseheving i mat- og drikkevareindustrien?

Bransjeprogrammet er et trepartssamarbeid mellom regjeringen og arbeidslivets parter. Målet med bransjeprogrammet er at ansatte i bransjer og sektorer med særlig behov, får nødvendig kompetanse for å mestre omstilling, og blir stående i arbeid. Programmet skal bidra til å øke deltakelsen i etter- og videreutdanning, særlig blant ansatte uten fagutdanning og blant fagarbeidere. Regjeringen stiller med penger til utvikling og igangsetting. Bedriftene og den enkelte arbeidstager må være villige til å bruke arbeidstid og fritid på kompetansehevingen. I forslag til statsbudsjett 2021 foreslår regjeringen å videreføre samtlige bransjeprogram, også dette.

Få fremtidsrettet mat- og drikkevareproduksjon med gratis Lean-kurs fra SINTEF

Et av de nye tilbudene fra januar 2021 er en rekke kurs i forbedringsarbeid fra SINTEF. Disse kursene hjelper deg med å effektivisere prosesser, og forbedre bedriften systematisk.

Kursene gjennomføres digitalt i kombinasjon med praktisk arbeid ute i bedrift.
Temaer som dekkes er intro til Lean, 5S, operatørvedlikehold, raske omstillinger (SMED), og A3 problemløsning.

- Vi vet at mange av bedriftene i matindustrien jobber med kontinuerlig forbedring. Her har de mulighet til å få oppdatert kunnskap og kompetanse fra en av de aller fremste på området, og det helt gratis. Å satse på kompetanseheving nå vil gi gevinst i fremtiden, sier prosjektleder for Matindustrien 4.0, Lars Lindland.

I høst kjørte SINTEF en prøverunde med kursene med svært gode tilbakemeldinger fra kursdeltakerne.

Påmelding til kursene finner du her

Vi inviterer også til informasjonsmøte i Teams med SINTEF, for de som ønsker mer informasjon. Følg lenkene for å delta: 2. desember kl. 14.00–14.30 eller 8. desember kl. 10.00–10.30.

Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien

Også det helt nye fagskolestudiet som er utviklet gjennom prosjekt Matindustrien 4.0 i samarbeid med Fagskolen Viken tilbys nå gjennom bransjeprogrammet.

Dette studiet gir deltakerne oppdatert kompetanse innen digital kommunikasjon, innsamling og tolkning av digitale data og kompetanse på utviklings- og endringsprosesser i produksjon.

- Fagskoletilbudet er utarbeidet på bakgrunn av behov matindustrien selv har meldt inn. Maskiner, utstyr og systemer krever stadig mer kompetanse av fagarbeideren. Dette behovet skal "Fagarbeideren i den digitaliserte næringsmiddelindustrien" være med på å løse, sier Lindland.

Som fagarbeider i næringsmiddelindustrien, får man med denne utdanningen muligheten til å løfte sin digitale kompetanse og bidra aktivt med utvikling og endring i egen bedrift.

Studiet starter opp allerede i desember.
Søk opptak her

Alle kurs- og utdanningstilbudene i bransjeprogrammet finner du på Kompetanse Norges nettside, og nye tilbud legges ut fortløpende.

Her finner du tilbudene som finnes i bransjeprogrammet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: