NHO Mat og Drikke

Innhold

Urovekkende høyt frafall

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Fire studenter med ryggsekk. Ryggen til kamera.

Foto: Pexels

Halvparten av bachelorstudentene fullfører ikke studiene på normert tid, og frafallet er urovekkende høyt. NHO Mat og Drikke mener en økt bruk av Nærings-Bachelor og mulighet for poenggivende praksis i arbeidslivet i studietiden er løsningen.

SSB offentliggjorde 7. juni 2019 en rapport i serien om frafall i universitets- og høyskoleutdanninger som viser at halvparten av bachelorstudentene ikke fullfører på normert tid. I tillegg er det en stor andel (35%) som ikke fullfører i det hele tatt.

I de studiene hvor det er lagt inn størst andel av praksis i et tett samarbeid med den bransjen studentene utdanner seg til er motivasjonen størst og gjennomføringsgraden høyest.

- Dette er et tydelig signal om at alle studenter må gis tilbud om poenggivende praksis som del av utdanningen, sier spesialrådgiver Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke. Videre ønsker vi en større bruk av Nærings-PhD, men også Nærings-Bachelor og Nærings-Master, sier han.

Les også: All høyere utdanning er yrkesutdanning, derfor må arbeidslivsrelevansen økes

Rapporten inneholder en rekke interessante funn knyttet til sammenhengen mellom gjennomføring i høyere utdanning og variabler som kjønn, alder og foreldrenes utdannelse.

Her finner du rapporten i sin helhet

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: