NHO Mat og Drikke

Innhold

Nytt gartnerfag nå ute på høring

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Stort drivhus med tomater

Foto: Erwan Hesry / Unsplash

Utdanningsdirektoratet har lyttet til Gartnerforbundet og arbeidslivets parter i Faglig råd Naturbruk og forserer nå høringen på den nye gartnerfagutdanningen.

- Vi er svært glade for at Utdanningsdirektoratet tross stort arbeidspress med fagfornyelsen i hele grunnutdanningen har hørt våre argumenter og bestemt seg for å legge forslaget til ny opplæringsmodell i gartnernæringen ut på en egen høring med kort høringsfrist uten å vente på resten av de yrkesfaglige læreplanene, sier Espen Lynghaug, som er nestleder i Faglig råd Naturbruk og Spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke.

Nå oppfordrer vi medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke som har en interesse i saken om å gå inn og se på utkastet til ny utdanningsmodell, og svare på høringen innen 15. februar 2020 som er høringsfristen.

- Det er vanlig prosedyre at slike vesentlige endringer, som en ny utdanningsmodell i gartnerfaget, først skal ut på høring før et endelig vedtak fattes i Kunnskapsdepartementet. Men med en samlet næring som ønsker denne utdanningen, har jeg stor tro på at utdanningen kan være klar i løpet av høsten 2020, sier Lynghaug. Gartnerforbundet har virkelig stått på i denne saken som er så viktig for hele næringen, og arbeidet har gitt resultater. Men, beslutningen om å opprette faget skjer i etterkant av høringen, derfor er det så viktig at vi holder trykket oppe ennå, avslutter han.

Her finner du selve høringen

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: