NHO Mat og Drikke

Innhold

Nå kan du gi innspill til de yrkesfaglige læreplanene

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

Idemyldring rundt et bord

Foto: Pixabay

Hva skal innholdet i det nye dyrefaget være? Og hva skal en skogsoperatør, agronom, kjøttskjærer eller baker kunne? Nå har bedriftene mulighet til å påvirke innhold og retning på yrkesfagene. Frist for å gi innspill er 1. september 2019.

Nå kan du lese og gi dine innspill til skisser til læreplaner for fagene på Vg2, Vg3 og særløp på yrkesfag. Selv om alle læreplaner skal ut på offisiell høring i desember 2019, er det nå man virkelig har mulighet til å påvirke læreplanmålene, sier Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke. Jo lenger ut i prosessen en kommer, dess vanskeligere er det å få igjennom større endringer. Derfor er det all grunn til å se på utkastene til læreplaner, og gi konkrete innspill.

Det er særlig læreplanene som ligger under utdanningsprogrammene for naturbruk og for restaurant- og matfag som er av interesse for NHO Mat og Drikkes medlemmer, sier Lynghaug. Men i våre bransjer finnes fagarbeidere fra nesten alle utdanningsprogram, og i nesten alle avdelinger i bedriftene.

Hvorfor lages nye læreplaner?

  1. Samfunnet og arbeidslivet endrer seg med ny teknologi, ny kunnskap og nye utfordringer. Det elevene og lærlingene lærer skal være relevant. De nye læreplanene skal legge større vekt på refleksjon, å utvikle kritisk sans, på utforsking og kreativitet.
  2. Elevene og lærlingene skal få mer tid til dybdelæring. Mange av læreplanene har vært for omfattende. For å legge gode rammer for dybdelæring, kan man ikke bare fylle på med nytt innhold. det må gjøres tydelige prioriteringer.
  3. Det skal bli bedre sammenheng i og mellom fagene og de forskjellige delene av læreplanverket skal henge bedre sammen.
Her kan du lese tidlige skisser til læreplaner for fagene på Vg2, Vg3 og særløp på yrkesfag. Frist for å gi innspill er 1. september 2019.

Innspill til læreplaner Vg2 og Vg3 Naturbruk

Innspill til læreplaner Vg2 og Vg3 Restaurant- og matfag

Innspill til samtlige læreplaner Vg2 og Vg3

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: