NHO Mat og Drikke

Innhold

25 millioner til bedre utstyr på skoleverkstedene

Nyhet, Utdanningspolitikk

Publisert

To personer som jobber på et kjøkken

Foto: Elle Hughes from Pexels

NHO Mat og Drikke har lenge kjempet for mer og bedre utstyr på skoleverkstedene, sist ved budsjetthøringen på Stortinget i oktober i år. Regjeringen gir nå 25 millioner kroner ekstra til bedre utstyr, i tillegg til andre satsinger som økt utstyrstipend og økt lærlingtilskudd.

- Fagfornyelsen, med nye læreplaner i grunnskole og videregående opplæring, skal fokusere mer på praktisk læring. Mat og helse, kunst og håndverk er eksempler på fag hvor elevene skal arbeide mer praktisk. Denne viktige intensjonen var heller ikke i neste års forslag til budsjett fulgt opp med midler til hverken kartlegging av behov, eller til opprusting av skoleverkstedene. I videregående skole er det et like stort behov for oppgradering av verkstedene og midler til råvarer og materialer for bearbeiding i verkstedene. Dette budskapet fremførte vi for Utdannings- og forskningskomiteen i oktober, og gledelig nok har regjeringspartiene bestemt seg for å gjøre noe med dette, sier Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke.

- Det er fylkeskommunene som har ansvaret for de videregående skolene, og NHO Mat og Drikke håper at også fylkeskommunene ser den økte bevilgningen som en mulighet til å plusse sine egne budsjetter og satse på utstyr og tilstrekkelig med midler til råvarer og materialer, avslutter Sletnes.

Les også saken i nettavisen: Endrer statsbudsjettet. Gir millioner til bedre utstyr for yrkesfagelever

Les også NHO Mat og Drikkes høringsinnspill her

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: