NHO Mat og Drikke

Innhold

Derfor trenger vi bedriftenes innspill

Publisert

Stortinget

Forutsetningen for å kunne påvirke politiske beslutninger gjennom høringsuttalelser er god dialog og samarbeid med de bedriftene som berøres av mulige regelendringer. Derfor trenger vi å høre fra så mange som mulig.

NHO Mat og Drikke mottar fortløpende invitasjoner til å gi innspill til offentlige høringer fra en rekke instanser. Mange høringer dreier seg om lov- og forskriftsforslag fra ulike departementer og underliggende etater. Et stort antall høringer er knyttet til endringer i felles EU/EØS-regelverk via Mattilsynet.

En oversikt over høringer som anses som relevante for medlemsbedriftene oppdateres fortløpende ut på våre nettsider. Her finnes det også kontaktinformasjon til saksbehandler som har ansvar for høringen.

Én av NHO Mat og Drikkes oppgaver er å levere høringsuttalelser på vegne av medlemsvirksomhetene.

Her er vi avhengige av god dialog og godt samarbeid med medlemmene for å få belyst konsekvenser av forslagene og innspill om hvilke posisjoner NHO Mat og Drikke bør ta i hver enkelt sak.

Det er derfor svært verdifullt at alle, både store og små virksomheter, gir oss innspill slik at deres meninger kan bli hørt og inkludert. Dersom medlemsbedriftene ikke viser interesse for en høring gjennom å oversende innspill, blir det som oftest heller ikke utarbeidet høringsuttalelse fra NHO Mat og Drikke.

Vi tar imot både korte og lange innspill med takk. Om man er usikker på hva høringen gjelder, og om den er relevant for egen sektor, tar vi gjerne en uformell prat og avklaring på telefonen. Ikke nøl med å ringe oss.

Det er viktig å være oppmerksom på at de ulike høringene kan befinne seg i ulike faser. Noen høringer gjelder regelverk- og politikkutvikling i tidlig fase der stor påvirkning er mulig. For andre, som eksempelvis implementering av EØS-relevant regelverk fra EU, er høringen i en fase hvor det gis lite rom for påvirkning av det materielle innholdet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: