Nominér din bedrift

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Vinner

Har bedriften din utviklet enda sunnere produkter eller markedsført på en litt sunnere måte? Da er det kanskje din bedrift som fortjener å få en pris av helseministeren? Nominer din bedrift innen 15. november.

Helse- og omsorgsministeren har utlyst to utmerkelser for godt arbeid som en del av intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold. Det skal deles ut totalt seks utmerkelser til bedrifter som har signert avtalen og som har gjort en særskilt innsats innenfor følgende to kategorier:

  • Kategori 1: Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere produkter
  • Kategori 2: Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere markedsføring

Intensjonsavtalen ble signert i 2016 og har som formål å føre til et mer helhetlig og overordnet samarbeid mellom matbransjen og helsemyndighetene for å gjøre det enklere for forbrukeren å ta sunnere valg. Målet er å øke andelen av befolkningen som har et balansert kosthold i tråd med myndighetenes kostråd.

- Det gjøres mye godt arbeid blant bedriftene som har signert intensjonsavtalen. Nye produkter utvikles, eksisterende produkter omformuleres, porsjoner justeres og menyer, vareutvalg og markedsføring tilpasses. Vi setter stor pris på at helseministeren ønsker å anerkjenne det arbeidet som bedriftene har gjort og håper mange av våre medlemmer nominerer arbeidet sitt, sier Terje Sletnes, direktør for næringspolitikk i NHO Mat og Drikke.

Sletnes sier at det er et viktig folkehelsetiltak å bidra til at flere har et balansert kosthold i tråd med kostrådene og dermed kan ta sunnere valg. -Inntaket av salt, sukker og mettet fett må ned, og vi må spise mer frukt, grønt, bær, grove kornvarer, fisk og sjømat, sier han

Prisen vil bli delt ut i forbindelse med Det norske måltid i Stavanger den 5. februar 2021. Som en ekstra bonus vil topp tre i hver kategori i tillegg få muligheten til å presentere seg og sin innsats i et faglig program på dagen for prisutdelingen.

For å være med må bedriftene selv sende inn sine bidrag via et enkelt skjema på Intensjonsavtalens hjemmeside. Alle bidrag blir deretter vurdert av en egen jury.

Frist for innsending av nominasjoner er 15. november. Les mer om kriterier og påmelding

Les mer om Intensjonsavtalen og hvordan din virksomhet kan bli med i samarbeidet om sunnere kosthold mellom helsemyndighetene og matbransjen her.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: