Mer grønnsaker, men mindre frukt i 2019

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Grønnsaksdisk med purre og gulrøtter

Foto: Peter Wendt, Unsplash

Samtidig som forbruket av grønnsaker har økt de siste ti årene, har forbruket av frukt og bær gått ned. Denne trenden har forsterket seg fra 2018 til 2019, viser nye tall fra Helsedirektoratets årlige statusrapport for kosthold og matforsyning i Norge.

Helsedirektoratet la i dag frem rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2020

- Dette er tall for 2019, så det blir spennende å se neste år når vi får tallene for 2020 og ser hvordan koronapandemien har påvirket utviklingen, sier Anna Maria Karlsen, fagsjef for matpolitikk i NHO Mat og Drikke. 

Mer omtale av rapporten finner du her

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: