Har funnet en god salterstatning

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Nærbilde av en saltbøsse

En ny rapport konkluderer med at helsegevinstene ved bruk av kaliumklorid som erstatning for vanlig bordsalt, natriumklorid, overvinner mulig helserisiko for sårbare grupper. Foto: Artem Beliaikin from Pexels

Forskere i England har konkludert med at det gir helsegevinst å bytte ut vanlig bordsalt med kaliumklorid i maten.

Reduksjon av salt i næringsmidler og reduksjon av saltinntaket i befolkingen er et av innsatsområdene i arbeidet med Intensjonsavtalen. For mye salt fører til økt blodtrykk og høyt blodtrykk er en av de viktigste risikofaktorene for redusert folkehelse.

Blant næringsaktørene som arbeider med saltreduksjon, har man i lang tid ventet på rapport fra Scientific Advisory Committee on Nutrition (SACN) i samarbeid med Committee on Toxicity (COT) i England om helseeffekter knyttet til bruk av kaliumklorid som salterstatter i mat. Disse rapportene har nå kommet.

Rapportene konkluderer med at helsegevinstene for befolkningen sett under ett ved bruk av kaliumklorid som erstatning for vanlig bordsalt, natriumklorid, overvinner mulig helserisiko for sårbare grupper. Kaliumklorid som salterstatning kan altså være et viktig bidrag på veien for å bedre befolkningens helse.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: