«Dårlig fordøyelse er roten til alt vondt»

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Nærbilde av grove rundstykker og brød

Bør vi spise mer enn bare fiber for å ha en god tarmhelse? Kan vi bli overvektige hvis vi har dårlig mikrobiota? 14. november arrangerte Nasjonal Teknologiplattform (NTP) fagdag. Foto: Ales Krivec on Unsplash

Ordene stammer fra legekunstens far – Hippocrates, og er ifølge Karsten Kristiansen, professor ved Universitetet i København og Institute of Metagenomics i Shenzhen Kina, helt på linje med dagens oppfatning. Nasjonal Teknologiplattform (NTP) har arrangert fagdag om tarmhelse.

Fagdagen er et samarbeid mellom Nasjonal Teknologiplattform (NTP) ved NHO Mat og Drikke, og Nofima. Dette er en møteplass for bedrifter, forskningsmiljøer, myndigheter og andre fagmiljøer som er opptatt av mat og helse. Fagdagen arrangeres årlig og det aktuelle tema for dagens fastsettes utfra hva som opptar forbruker, media og hvor en ser at det er fremkommet nye forskningsresultater som kan gi ny kunnskap om tema. Derfor vil det være både nasjonal og internasjonale forskere som presentere sin forskning innen sitt fagfelt.

Du kan lese mer om fagdagen 14. november der tarmhelse var tema på Nofimas nettsider

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: