Det er ikke noen kunst å spise #MerAv

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Helsedirektoratets kampanje i høst har truffet en nerve. I skrivende stund finnes det over 7100 innlegg på Instagram med #MerAv.

Helsedirektoratets høstkampanje for mer grønt, grovt og sjømat på tallerkenen har blitt godt mottatt i sosiale medier. Kampanjen er et viktig bidrag i samarbeidet i Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.

#MerAv har blitt en mye brukt emneknagg for et viktig innsatsområde i samarbeidet mellom matbransjen og helsemyndighetene for et sunnere kosthold i befolkningen – økt inntak av grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter, fisk og sjømat. I skrivende stund er over 7100 innlegg på Instagram merket med #MerAv. Det er ingen mangel på fargerike og fristende matbilder.

Dette til tross er det likevel krevende å få hver og én av oss til å endre adferd i det daglige og velge mer grønt, grovt og sjømat. Matprodusenter og serveringssteder gjør sitt og legger seg i selen for å tilby nye og forbedrede produkter og måltidsløsninger. Helsedirektoratet følger opp for å påvirke til sunnere valg gjennom sin kommunikasjon.

I høst har Helsedirektoratet gjennomført en egen kampanje i sosiale medier som de har kalt "Det er ikke noe kunst å spise #MerAv". De foreløpige visningstallene for filmene tyder på at kampanjen har truffet en nerve. Tallene viser langt bedre spredning og interesse i målgruppen enn tidligere kampanjer for bedre kosthold og folkehelse fra Helsedirektoratet.

Så gjenstår det å se om filmene også kan inspirere til varige kostholdsendringer og dermed bidra til å nå målene i Intensjonsavtalen - for det burde jo ikke være noen stor kunst å spise litt sunnere!

Her finner du mer informasjon om Intensjonsavtalen og hvordan din virksomhet kan bli med i samarbeidet

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: