Si din mening om kosthold og ernæring

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Nærbilde av rundstykker i ovnen

(Illustrasjonsfoto). NNR er førende for hvilke kostråd helsemyndighetene vil gi i fremtiden. Foto: Ilja C. Hendel.

Arbeidet med nye nordiske næringsstoffanbefalinger pågår for fullt. Nå legges arbeidet ut på høring.

De nordiske ernæringsanbefalingene (NNR) utgjør det vitenskapelige grunnlaget for ernæringspolitikk, nasjonale næringsstoffanbefalinger og matvarebaserte kostråd, både i Norge og i de øvrige nordiske og baltiske landene. Arbeidet er derfor helt sentralt for fremtidens kostråd.

NNR ble utarbeidet for første gang i 1980 og har siden den gang blitt oppdatert fem ganger med ca. ti års mellomrom. Det arbeides nå med en ny oppdatering, NNR2022. Arbeidet med NNR2022 startet i 2019 og ledes av det norske Helsedirektoratet. Det er utarbeidet en egen nettside der informasjon om arbeidet er samlet. Opprinnelig skulle NNR-rapporten publiseres i desember 2022, derav navnet. Ifølge revidert tidsplan for prosjektet skal endelig rapport nå kunne ventes i juni 2023.

NNR2022 vil bestå av 36 kapitler om næringsstoffer og 17 kapitler om matvaregrupper og matvarebaserte kostråd. I tillegg utarbeides det flere vitenskapelige grunnlagsrapporter. Nordisk ministerråd, som er prosjektets oppdragsgiver, har bedt om at klima- og miljømessig bærekraft også skal integreres i denne utgaven av NNR. Som grunnlag for vurderingene utarbeides det derfor tre rapporter om bærekraftig kosthold.

Samtlige kapitler, sammen med de tre bærekraftrapportene, legges fortløpende ut på høring her. De første høringene er allerede lagt ut.

Lenker til høringene legges også ut på NHO Mat og Drikkes nettsider her.

- Vi følger arbeidet med NNR2022 tett og planlegger å sende høringsuttalelse til utvalgte kapitler. For gode svar er det en forutsetning å ha god dialog og samarbeid med så mange medlemsvirksomheter som mulig, så ikke nøl med å ta kontakt med oss, sier Anna Maria Karlsen, fagsjef matpolitikk i NHO Mat og Drikke.

Les mer om de norske kostrådene her.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: