Alle kan bidra til et sunnere kosthold

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

- Jeg inviterer alle med i samarbeidet, både store og små. Alle er betydningsfulle, oppfordrer helse- og omsorgsminister Bent Høie i sin videohilsen til aktørene i matbransjen.

Samarbeidet gjennom Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold fortsetter. Bli med og signér avtale for 2022-2025 nå!

Det viktige folkehelsearbeidet med å legge til rette for et sunnere kosthold er et arbeid der bidragene og innsatsen fra mange aktører samtidig, både små og store, i sum gjør en virkelig stor forskjell.

Samarbeidet gjennom Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold skal videreføres i en ny fireårsperiode, fra 2022 til 2025. Nå pågår arbeidet med å signere tilslutningsavtaler for den nye avtaleperioden for fullt.

- I tillegg til å få med videre de aktørene som allerede er en del av samarbeidet 2016 – 2021, er ambisjonen også å få med flere. Det er rom for alle virksomheter som vil være med og arbeide for folkehelsen, sier Anna Maria Karlsen, fagsjef matpolitikk i NHO Mat og Drikke.

Mat- og drikkeprodusentenes oppgave i samarbeidet er å tilby sunnere produkter, blant annet gjennom å justere eksisterende oppskrifter, lansere helt nye og innovative produkter og tilby mindre porsjoner. Reformulering av produkter og endring av forbrukerpreferanser er langsiktig og møysommelig arbeid. Forbrukeren må henge med på endringsreisen. Når mange produsenter arbeider samtidig med å justere oppskriftene sine i små steg og over tid, er det større sannsynlighet for å lykkes. Bedrifter i konkurranse om å tilby forbrukerne sunnere valgmuligheter er en sterk driver.

- Samarbeidet vil også gi bedriftene mulighet til å hente inspirasjon og tilegne seg kunnskap og innsikt gjennom felles seminarer og workshops, sier Høie i sin hilsen.

De enkelte virksomhetene slutter seg til samarbeidet gjennom å signere en tilslutningsavtale. Hvordan dette gjøres er beskrevet her.

NHO Mat og Drikke står klar til å hjelpe til med å sette opp tilslutningsavtalen og svare på spørsmål.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: