NHO Mat og Drikke

Innhold

Seminar om handelspolitikk

Nyhet, Handel

Publisert

Portrettfoto av Utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

NHO Mat og Drikke inviterer til seminar om handelspolitikk, bærekraft og konkurransekraft med utenriksminister Ine Eriksen Søreide fredag 21. juni 2019

Internasjonal handel har alltid hatt stor betydning for mat- og drikkenæringens rammevilkår og konkurransekraft. FNs bærekraftsmål står i økende grad sentralt både i politikkutvikling og i flere og flere bedrifters strategier, og det er en klar trend at dette blir stadig mer vektlagt og konkretisert i internasjonal handel. I Norge har ikke bærekraft og handelspolitikk for mat- og drikkenæringen vært et tema i den offentlige debatten, og NHO Mat og Drikke samarbeider med NNN, Norsk Landbrukssamvirke, LO og NHO om arrangementet.

- I dette seminaret ønsker vi å sette på dagsorden at den norske mat- og drikkenæringens fortrinn gjør næringen til en del av løsningen på hvordan FNs bærekraftsmål skal nås, og hvordan dette kan bli et konkurransefortrinn i møtet med en stadig tøffere konkurransesituasjon, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

EU har kommet lengre enn Norge i debatten om bærekraftsmålene for mat- og drikkenæringen utnyttes til fortrinn som bidrar til vekst- og utvikling. En sentral del av dette er hvordan EUs handelspolitikk og handelsavtaler kan utvikles for bedre å bidra til å nå bærekraftmålene. Europakommisjonen, Europaparlamentet og Rådet vurderer blant annet hvordan Parisavtalen og forpliktelsene til klima og miljø kan bli en del av handelspolitikken.

Meld deg på seminaret her

Foreløpig program:

08:30 – 09:00 Kaffe og litt å bite i
09:00 – 09:05 Velkommen
09:05– 09:35 Utenriksminister Ine Eriksen Søreide
09:35 – 10:05 Hva gjør EU på feltet: Fredrik Erixon, Director, European Centre for International Political Economy
10:05 – 10:20 Pause
10:20 – 11:15 Hvordan kan handelspolitikken bidra til et bærekraftig samfunn og konkurransekraft i mat- og drikkeindustrien?

Trygve Svensson, leder i Tankesmien Agenda
Arne Melchior, seniorforsker, Norsk Utenrikspolitisk Institutt

11:15 – 12:00 Paneldebatt: Hvordan kan en handelspolitikk for bærekraftig utvikling bidra til å styrke den norske mat- og drikkenæringens konkurransekraft?

Gunnar Hovland, konsernsjef i TINE SA
Trond Haug, administrerende direktør, Synnøve Finden og Sørlandschips
Håkon Mageli, konserndirektør i Orkla

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: