Positivt om eksport til Kina

Nyhet, Handelspolitikk

Publisert

Bollestad og Yuefeng som undertegner avtalen sammen

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og den kinesiske tollministeren Ni Yuefeng undertegnet 21. mai 2019 en samarbeidsavtale om dyrehelse og import og eksport av trygg mat. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Norge og Kina har inngått en avtale som åpner for eksport av svinekjøtt og melkeprodukter til Kina.

Den norske mat- og drikkenæringen produserer både råvarer og bearbeidede produkter som det er potensiell etterspørsel etter i internasjonale nisjemarkeder. Norsk mat har en rekke fortrinn som blant annet god dyre- og plantehelse, god mattrygghet, råvarer og produkter av høy kvalitet og godt renommé for smak. Dette kan være særlig gunstig i det kinesiske markedet hvor det er stor etterspørsel etter utenlandske mat- og drikkeprodukter.

- Det er positivt at regjeringen legger til rette for eksport av norske mat- og drikkeprodukter der dette er hensiktsmessig for næringens verdiskaping, sysselsetting og lønnsomhet, selv om hovedregelen skal være videreføring av importvernet der det er nødvendig, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. – NHO Mat og Drikke har sammen med de berørte medlemsbedriftene vært orientert om dette pågående arbeidet, og det er gledelig at den norsk-kinesiske samarbeidsavtalen nå er på plass, avslutter han.

Les også: Norsk-kinesisk avtale om handel og mattrygghet

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: