Mange milepæler nådd i hele verdikjeden
Alle dagligvarekjedene har allerede sluttet seg til avtalen. Matindustribedriftene som har signert representerer over 50 prosent av omsetningen i denne sektoren. For hotellsektoren er andelen 45 prosent. Dette gir et viktig signal om at matbransjen ønsker å gjøre sitt for å bidra til at matsvinnet i Norge halveres innen 2030, i tråd med FNs bærekraftsmål. Mange virksomheter har satt seg mer ambisiøse mål og bruker tiltak mot matsvinn som et konkurransefortrinn for å vise sitt samfunnsansvar.
Flere kommuner kommer på banen. Blant de 1600 serveringsstedene som er med i bransjeprosjektet KuttMatsvinn2020, er både kantiner, sentralkjøkken, sykehjem, skoler og barnehager. Dette viser at også offentlige virksomheter vil være med på dugnaden for å redusere matsvinnet.
Ett år etter at avtalen ble signert viser resultatene at alle sektorer jobber aktivt med kartlegging og tiltak. Både sjømatindustrien og landbruksnæringen er godt i gang med prosjekter for å få oversikt over omfanget av matsvinn og årsakene til at det oppstår. Dette er helt nødvendig for å iverksette tiltak som bidrar til varige, systematiske endringer.
Les hele pressemeldingen på regjeringens nettsider