NHO Mat og Drikke

Innhold

GARTNER 2018: Grøntsektoren - en suksesshistorie

Nærbilde av små tomatplanter

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud skrøt av grøntsektoren da han åpnet fagseminaret GARTNER 2018 på Lillestrøm. - Grøntsektoren er en del av landbrukets suksesshistorie, sa han.

GARTNER 2018 ble arrangert 23. oktober.  Det var landbruks- og matminister Bård Hoksrud som åpnet seminaret med å si blant annet dette: - Grøntsektoren er en næring jeg virkelig ønsker å gi skryt. Dere er en av landbrukets suksesshistorier. Dere har vist en stor evne og vilje til omstilling for å møte utfordringer i markedet med økende import, krav om økt effektivitet for å holde kostnadene nede og skiftende forbrukerpreferanser. 

Administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk, sto også på scenen og snakket om vekst, verdiskaping og konkurransekraft i grøntnæringen.

- Norsk økonomi står overfor en periode der vi årlig må skape nesten 20.000 nye arbeidsplasser for å kunne videreføre det høye velferdsnivået vi har. Samtidig vil globale folkehelse- og klimautfordringer utfordre måtene vi tenker og arbeider på. I dette perspektivet er den norske mat- og drikkenæringen, fra jord til bord, unikt plassert. Jobben fremover dreier seg om hvordan næringen må og skal utvikle seg for å skape større verdier basert på lange og gode tradisjoner, kunnskap og gode produkter, og på den måten være en del av løsningen av grunnleggende samfunnsutfordringer.

Du finner mer informasjon på Norsk Gartnerforbunds nettsider - blant annet talen til Hoksrud i sin helhet

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: