Innhold

Arbeid for sirkulær bruk av plastemballasje

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Alle deltakerne på første workshopen i Forum for sirkulær plastemballasje.

Alle deltakerne på første workshopen i Forum for sirkulær plastemballasje.

Onsdag 18. desember 2018 arrangerte Emballasjeforeningen en workshop om sirkulær bruk av plastemballasje på Næringslivets hus i Oslo. Dette er den første workshopen i et prosjekt som skal munne ut i et veikart for design, bruk og resirkulering av plastemballasje i et lukket kretsløp.

Dette er Forum for sirkulær plastemballasje:

Forum for sirkulær plastemballasje ble lansert av Emballasjeforeningen 13. august 2018 under Arendalsuka. Oppgaven var å lage et veikart for hvordan plastemballasje skal bli en positiv bidragsyter i den sirkulære økonomien. Prosjektet ble ledet av Ellen Behrens fra Orkla og veikartet ble lansert i august 2019.

- Hensikten med denne første workshopen er å kartlegge de mest sentrale utfordringene og forsøke å finne rotårsakene. Klarer vi det, vil det være enklere å lage en god analyse og identifisere gode løsninger i sluttproduktet dette prosjektet skal levere, sier Terje Sletnes i NHO Mat og Drikke. Han leder gruppen som arbeider med bruk av insentiver.

Workshopen er en del av prosjekt som skal munne ut i et veikart for design, bruk og resirkulering av plastemballasje i et lukket kretsløp. Ambisjonen i EUs plaststrategi er at all emballasje laget av plast skal kunne gjenvinnes innen 2030. Samtidig skal bruk av engangsplast og mikroplast begrenses.

Portrettfoto av Behrens og Aas

Leder av prosjektet Ellen Behrens, VP Corporate Responsibility Orkla ASA, Orkla og Morten Aas, Manager Packaging Development ved TINE SA.

Deltakerne på workshopen er fra hele verdikjeden; emballasjeprodusenter, mat- og drikkeprodusenter, varehandel og returselskaper. Det er lagt opp til en bred deltakelse for å kunne komme frem til anbefalingene om sirkulær bruk av plast som hele verdikjeden kan stå bak.

Prosjektet skal foreslå virkemidler og tiltak for å nå målene om at all emballasje skal være mulig å gjenvinne. Prosjektet skal også jobbe for økt bruk av resirkulert emballasje, forbedret innsamling og resirkulering av emballasjeavfall og redusert forsøpling i naturen fra plastemballasje.

I prosjektet er det etablert fire arbeidsgrupper som skal arbeide med insentiver, design for gjenvinning, kommunikasjon og måltall for plaststrømmene.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: