NHO Mat og Drikke

Innhold

Arbeidslivets klimauke

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Logoen til Arbeidslivets klimauka

15. - 21. januar 2018 er det Arbeidslivets klimauke. Bærekraft og klima er et viktig satsingsområde for medlemsbedriftene.

Bærekraft og klima er viktige satsingsområder for medlemmer i NHO Mat og Drikke. Her har vi samlet noen suksesshistorier i anledning arbeidslivets klimauke 15. - 21. januar 2018.

Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

Hjelper alle å kaste mindre mat

De heller ut mindre melk selv, og de hjelper også butikkene og forbrukerne å kaste mindre. Å kaste mat er både dårlig etikk og dårlig miljøpolitikk – men det er sannelig dårlig økonomi, også, konstaterer Kavli-ledelsen.

Nyhet, Bærekraft og klima Ansvarlig forbruk og produksjon

Lønnsom bærekraft for Finnmark Rein

Da seriegründer Are Smuk Figved vendte tilbake til reindrifta, satset han på en mer bærekraftig produksjon av reinsdyrkjøtt. Ekte smak og rein natur ble suksessoppskriften for Finnmark Rein.

Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn, Sirkulærøkonomi

Bruker hele poteten

HOFF på Gjøvik er en del av den sirkulære økonomien. Der brukes hele poteten som gir et mangfold av produkter - fra potetmos og vegetarburgere, via sprit og glukose til gjødsel og dyrefôr.

Nyhet, Bærekraft og klima Bioøkonomi, Sirkulærøkonomi, Reduksjon av klimautslipp

Melk og drivstoff fra samme ku

Det er ikke langt fra matkilde til energikilde. Når gass fra kumøkk driver melkebilene til Tine, er det et av mange skritt på målet om å bli mest klimavennlig i Europa.

Bærekraft er avgjørende for mat-, drikke- og bionæringens langsiktige konkurranseevne. Medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke spiller en viktig rolle i å sikre bærekraften i matkjeden, og ønsker å støtte en bærekraftig praksis for å beskytte og fremme naturressurser.

Dette er arbeidslivets klimauke

Med enkle grep kan din virksomhet bli mer klima-og miljøvennlig, og spare både penger og miljø. På nettsidene til Arbeidslivets klimauke har de samlet forslag til tiltak dere kan gjennomføre på arbeidsplassen, samt en oppskrift på hvordan virksomheten kan delta på Norges største klimadugnad: Arbeidslivets Klimauke.

Unsplash

I Norge kaster vi over 350 000 tonn mat som burde vært spist.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: