Nye kartleggingsresultater viser at mengde matsvinn per innbygger fra matbransjen som her inkluderer matindustri, grossist, dagligvare, KBS og servering, er redusert med 14 prosent målt i kg per innbygger fra 2015-2020 og betyr at målet om 15 prosent reduksjon nesten er nådd. Dette tilsvarer en reduksjon i klimaavtrykket på 21 prosent og et redusert økonomisk tap på 22 prosent.
- Dette er svært gode resultater i et år som har vært vanskelig for mange – både serveringsbransjen og de som leverer til hotell, kantiner og serveringssteder har blitt hardt rammet av korona-pandemien. Likevel ligger de godt an til å nå første delmål, sier Petter Haas Brubakk som er styreleder i Matvett.
- Til sammen 107 bedrifter har signert bransjeavtalen, sier Brubakk. For oss som arbeider i NHO Mat og Drikke synes jeg det er ekstra gledelig å se at mange medlemmer har signert avtalen og iverksatt flere interessante tiltak. Godt over halvparten av matindustrien er med, og vi ønsker at enda flere skal tilslutte seg bransjeavtalen, sier Brubakk.
Last ned rapporten i sin helhet her, (.pdf)