NHO Mat og Drikke

Innhold

Godt i gang med arbeidet i arbeidsgruppen for engangsartikler i plast

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Plastforsøpling på en strand

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen snakket onsdag 16. oktober 2019 om arbeidsgruppen for engangsartikler i plast i et lengre innslag på NRK Dagsrevyen.

NHO Mat og Drikke er representert i arbeidsgruppen, som skal innhente kunnskap og gi anbefalinger om tiltak som kan inngå i et forpliktende samarbeid mellom næringslivet og myndigheter. Arbeidet er godt i gang.

- Arbeidsgruppen gjør en viktig jobb, og i mars 2020 skal gruppen legge frem en endelig rapport med anbefalinger om hvordan negative miljøkonsekvenser som følge av at engangsartikler havner i naturen, innsjøer og havet kan følges opp gjennom en eventuell miljøavtale, sier direktør for politikk og analyse i NHO Mat og Drikke, Terje Sletnes. 

Allerede nå i september leverte arbeidsgruppen en skisse til intensjonsavtale mellom myndighetene og næringslivet, som skal legge til rette for å skaffe et vurderingsgrunnlag for en mulig fremtidig miljøavtale.

Se innslaget på NRK Dagsrevyen her

Mat- og drikkenæringen i Norge arbeider svært aktivt med å optimalisere og redusere bruken av plast, øke graden av retur og gjenvinning av plast, samt forebygge at plast havner utenfor et sirkulært kretsløp.

Da høringssvaret til nytt direktiv for engangsartikler i plast skulle utformes i 2018, kom det mange gode innspill fra medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke. Hovedpunktene i NHO Mat og Drikkes innspill kan du lese mer om her.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: