Foreslår samarbeid om plast

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Portrettfoto av Elvestuen

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Bjørn H. Stuedal/Klima- og miljødepartementet.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen ønsker å inngå et mer forpliktende samarbeid med næringslivet om å redusere bruken av enkelte engangsartikler i plast.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen varslet våren 2018 et ønske om å inngå et mer forpliktende samarbeid med næringslivet om reduksjon av engangsartikler av plast.

Statsråden har etter dette invitert til flere innspillsmøter om saken, hvor representanter fra bedrifter, arbeidslivets organisasjoner og interesseorganisasjoner har gitt innspill. Dette ble fulgt opp med et arbeidsmøte 6. februar 2019 for å diskutere den videre prosessen.

NHO, LO og en rekke landsforeninger og forbund – herunder NHO Mat og Drikke – foreslo i innspillsmøtene i 2018 å etablere en ekspertgruppe som skulle peke på rammene for et videre arbeid. Dette forslaget er tatt til følge av Klima- og miljødepartementet, som nå har tatt initiativ til etablering av ekspertgruppen.

Gruppen skal kartlegge blant annet tiltak og virkemiddelbruk innenfor rammene av EU-direktivet om engangsartikler i plast, ytterligere tiltak som ligger utenfor direktivet, kunnskapsbehov og rammer for en eventuell frivillig avtale mellom næringslivet og staten.

Aktørene i næringslivet er bedt om å gi innspill til sammensetning av og mandat for ekspertgruppen innen 22. februar 2019.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: