NHO Mat og Drikke

Innhold

Bærekraft og folkehelse på agendaen

Nyhet, Bærekraft og klima

Publisert

Jordklode i hånd

NHO Mat og Drikkes rådgivende utvalg diskuterer mange viktige og aktuelle problemstillinger for mat- og drikkenæringen. Foto: Pixabay

Bærekraft er på alles lepper. Det stilles stadig flere krav til eksempelvis redusert matsvinn, redusert klimapåvirkning og et sunt og bærekraftig kosthold.

Med dette som bakteppe er det en selvfølge at bærekraft og folkehelse er et strategisk satsningsområde hos oss i NHO Mat og Drikke. Som en del av arbeidet var tre av våre rådgivende utvalg samlet for felles diskusjoner om prioriteringer sist uke. Utvalgene for næringspolitikk, matpolitikk samt vekst og innovasjon har naturlig litt ulike inngangsporter til tematikken, noe som sikrer god bredde i NHO Mat og Drikkes tilnærming og hvilke områder som bør løftes frem.

Som innledning til fellesdiskusjonen fikk utvalgene oversiktlige og lærerike innlegg fra flere kompetansemiljøer. Øyvind Eggen fra Regnskogfondet snakket først om FNs landrapport og klima- og miljøpåvirkning fra matproduksjon. Deretter ga Marianne Tronstad Lund fra Cicero en innføring i hvordan metan fra matproduksjon påvirker miljøet. Så beskrev Roar Hugnes i Enova mulighetene for støtte til tiltak for å redusere klimautslipp fra mat- og drikkenæringen. Til slutt presenterte Torill Emblem Nysted fra Animalia relevante problemstillinger knyttet til et bærekraftig kosthold.

Ikke uventet var norsk kjøttproduksjon i relasjon til bærekraftbegrepet et av de sentrale diskusjonstemaene på fellesmøtet. Et tema som for øvrig også er langt fremme i media etter at byrådet i Oslo la frem plattformen for sitt samarbeid 2019-2023 i forrige uke med utspill om kjøttfrie skolemåltider som har gitt heftig debatt. Men utvalgene er også opptatt av klima og tiltak for å redusere klimabelastningen, blant flere temaer. En klar tilbakemelding fra utvalgene er at det er viktig at videre strategi er tuftet på vitenskapelig basert kunnskap og at vi må agere raskt.

Her finner du sammensetningen i våre ulike utvalg

Ønsker du å vite med om NHO Mat og Drikkes rådgivende utvalg, må du gjerne ta kontakt med oss.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: