- Vi ønsker å være en del av norsk proteinindustri

Publisert

Nærbilde av soyabønner

Soyabønner er en råvare med høy andel protein. Soyamel, som lages av soyabønner, er den viktigste proteinkilden i fôr i Norge og globalt. Foto: Pexels.

Denofa AS, som er en ledende importør og foredler av bærekraftig og ikke-GMO soya til dyrefôr i Norge, er blitt partner i Foods of Norway.

Denofa vil bidra til senterets utvikling av bærekraftige fôrråvarer fra lokale bioressurser som trær og makroalger.

Dette er Foods of Norway:

Foods of Norway har til hensikt å øke verdiskapingen i norsk akvakultur, kjøtt- og meieriindustri ved å utvikle nye fôringsingredienser fra naturlige bioressurser og ved å forbedre fôrutnyttelsen gjennom industriell utnyttelse av banebrytende forskning innenfor bearbeiding og bioteknologi, ernæring, helse, genetikk og matkvalitet. NHO Mat og Drikke er supporting partner.

Les mer om Foods of Norway her

- Vi er svært glade for å kunne ønske Denofa velkommen til vårt team, særlig i lys av deres kompetanse i produksjon av fôringredienser. Denofa vil være et ypperlig supplement til Foods of Norways arbeid med mer bærekraftig matproduksjon i Norge, sier senterleder Margareth Øverland.

Denofa vil være et ypperlig supplement til Foods of Norways arbeid med mer bærekraftig matproduksjon i Norge, sier senterleder Margareth Øverland.

Har produsert fôr og mat siden 1912

Denofa har produsert proteiner og oljer til fôr- og matindustrien i Skandinavia og Europa siden 1912, fra hval- og fiskeolje til foredling av bærekraftige soyabønner i dag. Årlig går 400.000 tonn importerte soyabønner fra Brasil og Nord-Amerika gjennom fabrikken i Fredrikstad. Disse bønnene blir foredlet til soyamel, soyaolje og lecitin.
- Vi ønsker å være en del av utviklingen av en ny norsk proteinindustri. Norge er godt rustet til å utvikle proteinrikt fôr til husdyr og fisk i kommersiell skala, basert på norske bioressurser fra land og hav, sier konsernsjef i Denofa, Bjørn Rask Thomsen.

Avgjørende for kommersiell produksjon

På lik linje med de de andre partnerne i Foods of Norway, vil Denofa bidra økonomisk og delta i senterets forsknings- og utviklingsaktiviteter. Denofa har særlig verdifull kunnskap knyttet til fôringsprosess og retningslinjer for bærekraft.

- Vi ser på dette som en viktig del av vår innovasjonsprosess, og en naturlig videreføring av vårt miljøfokus fra vårt arbeid med import av GMO-fri soya og sporbarhetssystem for å bevare regnskogen, sier Thomsen.

- For å oppnå våre mål om å utvikle ny mat-ingredienser basert på norske bioressurser, må Foods of Norway samarbeide med store, fremtredende selskaper som Denofa. Denofa er den første og eneste leverandøren av fôringredienser i samarbeidsprosjektet. Et partnerskap med dem vil være en drivkraft til å få til en kommersiell produksjon av disse nye fôr-ingrediensene, sier senterdirektør Øverland.

Denne saken er skrevet av Gunn Evy Auestad for Foods of Norway. Du kan lese saken på engelsk her

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: