NHO Mat og Drikke

Innhold

Irina Blok on Unsplash

Matsvinn

I Norge kaster vi årlig 355.000 tonn mat som kunne vært spist, fra matindustrien, dagligvarehandelen og hos forbrukerne. Ifølge Østfoldsforskning tilsvarer det et verditap på om lag 18 milliarder kroner, hvorav tapet i matindustrien og dagligvarehandelen er i størrelsesorden 6 milliarder kroner.

Her forteller administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk, hvorfor nettopp din bedrift bør bli med på dette viktige arbeidet.

Matsvinn omfatter alle nyttbare deler av mat produsert for mennesker, men som enten kastes eller tas ut av matkjeden til andre formål enn menneskeføde, fra tidspunktet når dyr og planter er slaktet eller høstet.

Siste nytt om matsvinn:

  1. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Matsvinnavtalen er en suksess

    Det har nå gått ett år siden den ambisiøse bransjeavtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 ble undertegnet. Det totale matsvinnet i Norge er redusert med 14 prosent fra 2010 til 2016. Hvis denne utviklingen fortsetter, er målet for 2030 innen rekkevidde.

  2. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Bedriftene slutter opp om arbeidet

    I annen signeringsrunde har 17 nye bedrifter nå tilsluttet seg bransjeavtalen for å bidra til at Norge halverer sitt matsvinn innen 2030.

  3. Medlemscase, Bærekraft og klima matsvinn

    Flytter kje på hotell

    Geiter skal produsere melk til ost – kjeene var et biprodukt som ble til overs. Nå setter Mydland dem i stedet på kjehotell, fôrer dem med bærekraftig fôr og bruker dem til kjøttprodukter i gourmetklassen.

Dette er Matvett:

Matvett er næringslivets satsning på å forebygge og redusere matsvinn i verdikjeden, og eies av NHO Mat og Drikke, Dagligvareleverandørenes forening, Dagligvarehandelens Miljøforum og NHO Reiseliv. Det er Matvett som administerer avtalen om reduksjon av matsvinn.

Les mer

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: