Stor interesse for samarbeid om bærekraftmerking

(Illustrasjonsfoto) Foto: Adobe Stockphoto.
Bli med i arbeidsgruppen som skal komme med innspill til hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør se ut
(Illustrasjonsfoto) Foto: Adobe Stockphoto.
Bli med i arbeidsgruppen som skal komme med innspill til hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør se ut
Fredag 4. februar 2022 arrangerte NHO Mat og Drikke seminar om bærekraftsmerking. Interessen var stor, og tematikken var blant annet:
Bærekraftmerking, og hvilke kriterier som skulle kunne ligge til grunn for en merking, er et svært komplekst tema som drøftes i alle EU-land akkurat nå. Samtidig er dette drøftinger som ikke kan trekkes alt for langt ut i tid. Arbeidet med EUs Farm to fork strategi har som ambisjon å komme med konkrete løsninger for bærekraftige matsystemer allerede innen et år. Det haster derfor med å komme på banen med innspill, både for den norske mat- og drikkenæringen og for norske myndigheter.
NHO Mat og Drikke tar nå initiativ for å samle næringen for å drøfte hva som kan være hensiktsmessige måter å gå videre frem i arbeidet, og for å forberede og samordne innspill til myndighetene om hvordan en merkeordning for bærekraftig mat og drikke bør utformes. Flere medlemsbedrifter har allerede sagt at de vil være med på dette.
- Interesserte medlemsbedrifter oppfordres til å delta i en arbeidsgruppe med oppstart om kort tid. Vi kommer også til å invitere til innspillmøter og på andre måter også sørge for at interessenter i mat- og drikkenæringen kan bidra, sa Terje Sletnes, direktør for analyse og politikk i NHO Mat og Drikke under seminaret.
For å delta i arbeidsgruppen - Ta kontakt med Anna Karlsen, ak@nhomd.no, innen 15. februar 2022.
Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?