NHO Mat og Drikke

Innhold

En bærekraftig mat-, drikke- og bionæring

Bærekraft er avgjørende for mat-, drikke- og bionæringens langsiktige konkurranseevne. Medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke spiller en viktig rolle i å sikre bærekraften i matkjeden, og ønsker å støtte en bærekraftig praksis for å beskytte og fremme naturressurser.

Aktuelt
  1. Nyhet, Bærekraft og klima

    Anbefaler miljøavtale om plastprodukter

    - Et samlet næringsliv kan redusere miljøbelastningen fra engangsplast. Det er det klare budskapet fra regjeringens partssammensatte arbeidsgruppe, sier leder Andreas Pihlstrøm, advokat i NHO.

  2. Nyhet, Bærekraft og klima

    Felles innsats mot matsvinn

    Vi kaster fem tonn spiselig mat hvert 10. minutt i Norge, og det ønsket Findus å sette fokus på. Sammen med Matvett ble det gjennomført to ulike arrangementer i 2018 og 2019, forsterket av PR og digitale kampanjer, for å synliggjøre mengden matsvinn og komme med enkle tips til hvordan vi kan kaste mindre. Målet var å invitere til samarbeid på tvers av bransjer for å styrke felles innsats mot matsvinn.

  3. Nyhet, Bærekraft og klima matsvinn

    Raskere melk fra meieri til butikk gir mindre matsvinn

    Det er ressurskrevende å produsere melk og derfor ikke bærekraftig at den går til spille på grunn av dato. Gjennom endringer i verdikjeden har TINE lykkes med å forlenge holdbarheten på melken og ser allerede at svinnet har gått ned.

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: