Husk å sende inn nominasjon til Intensjonsavtalens utmerkelser

Publisert

Fra venstre:  Marketing- og Innovasjonsdirektør Ragnar Johansen, produktsjef Adrian Holdbakk og utviklingssjef Espen Stav Hansen.

Grilstad mottok Intensjonsavtalens utmerkelse i kategorien "Sunnere produkter" i 2022. Fra venstre: Marketing- og Innovasjonsdirektør Ragnar Johansen, produktsjef Adrian Holdbakk og utviklingssjef Espen Stav Hansen. Foto: NHO Mat og Drikke

Myndighetene har siden 2020 delt ut utmerkelser for godt arbeid til aktører i matvarebransjen som bidrar til et sunnere kosthold. Nå er det åpnet for å sende inn nominasjoner for 2023. Fristen er 15. oktober.

Intensjonsavtalens utmerkelse deles ut i to kategorier, én i kategorien sunnere produkter og én i kategorien sunnere markedsføring. Det er aktørene som er med i intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som kan delta.

Nominer deres bidrag her

Helse- og omsorgsminister, Ingvild Kjerkol sier i en pressemelding på regjeringens nettsider at hun ønsker at det skal være lettere for folk å velge sunne matvarer og at matvarebransjen har en sentral rolle i dette arbeidet. Utmerkelsene bidrar til å gi oppmerksomhet til godt arbeid på kostholdsområdet.

- Mat- og drikkenæringen setter stor pris på disse utmerkelsene, sier Anna Maria Karlsen, fagsjef matpolitikk i NHO Mat og Drikke. Det gjøres mye godt arbeid av aktørene i intensjonsavtalen for å legge til rette for et sunnere kosthold. Nye produkter utvikles, eksisterende produkter omformuleres, porsjoner justeres og menyer, vareutvalg og markedsføring tilpasses. Denne innsatsen fortjener absolutt en påskjønnelse, legger hun til.

Les mer om intensjonsavtalen og hvordan din virksomhet kan bli med i samarbeidet om sunnere kosthold mellom helsemyndighetene og matbransjen.

Les hele pressemeldingen på regjeringen.no

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: