Ny motivasjon for et sunnere kosthold

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Toppbanneret på nettsiden til kampanjen Bare Du

Informasjon og motivasjon er viktige bidrag til samarbeidet mellom matbransjen og helsemyndighetene gjennom intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.

Mange ønsker å ta grep for å ta vare på helsen, men det å endre vaner er ikke så lett. Nå kan du få daglige heiarop for å nå dine mål.

Fakta om kosthold:

En av fem i aldersgruppen 30–39 år spiser usunn mat eller snacks fire dager i uken eller oftere. Dess yngre man er, dess hyppigere spiser man usunn mat og snacks.

En av tre ønsker å endre vaner når det gjelder kosthold. Aldersgruppen 30-39 år de som i størst grad ønsker å endre kostholdsvaner.

Bedre helse er den viktigste motivasjonsfaktoren for å endre kosthold. Deretter følger vekt. Kvinner er mer opptatt av vekt enn menn.

Det folk er mest opptatt av å gjøre noe med:

  • Redusere inntaket av sukker
  • Spise mer frukt og grønt
  • Ha kontroll på porsjonene

Kilde:
Opinion/Helsedirektoratet. Representativt utvalg på kjønn, landsdel og alder 30+ Webundersøkelse. Tallene er vektet på kjønn, alder og landsdel.

Helsedirektoratet har lansert en ny stor kampanje under slagordet "Bare du kan si ja til endringer" der de skal hjelpe deg til å komme i gang med nye og bedre vaner. Blant flere verktøy som tilbys finnes en ny "Heia meg-app" som gir deg daglige heiarop og nyttige tips for sunnere levevaner rett i mobilen, også på kostholdsområdet.

- Heia meg er et viktig bidrag til samarbeidet mellom matbransjen og helsemyndighetene gjennom intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Økt motivasjon og kunnskap gjør at flere vil velge sunnere mat og drikke i butikken, sier fagsjef matpolitikk Anna Karlsen.

De digitale verktøyene for endring av vaner er samlet på helsenorge.no. I tillegg er det laget en rekke kampanjefilmer. Filmen om kosthold kan du se her.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: