Intensjonsavtale - Nå også i Danmark

Nyhet, Kosthold og folkehelse

Publisert

Barn som dekker på bordet til middag

Det nyetablerte Innovasjonspartnerskapet i Danmark er et av initiativene i strategien for mat, måltider og sunnhet, og er etablert på bakgrunn av gode erfaringer fra forutgående samarbeidsprosjekter mellom danske myndigheter og mat- og drikkenæringen. Foto: Dag Nordsveen

Etter modell fra den norske intensjonsavtalen for bedre kosthold, etablerer nå myndighetene og mat- og drikkenæringen i Danmark et samarbeid som skal gjøre det enklere for danske forbrukere å ta sunne matvalg.

Dansk Industri Fødevare, Veterinær- og matstyrelsen, mat- og drikkeprodusenter, detaljhandel og frivillige organisasjoner deltar i samarbeidet, kalt "Innovationspartnerskab". Partene skal i samarbeid bidra til å utvikle mat- og drikkevarer som vil gjøre sunnere valg mer tilgjengelig for forbrukerne i Danmark.

Den danske regjeringen iverksatte i september 2018 en ny strategi for mat, måltider og sunnhet, som skal skape bedre matvaner blant danskene. Den nye strategien ble etablert som et resultat av nedslående funn i den Den Nationale Sundhedsprofil 2017, som viste at kun 16 prosent av danskene synes det er enkelt å spise sunt og at hele 51 prosent av danskene er overvektige.

Det nyetablerte Innovasjonspartnerskapet er et av initiativene i strategien for mat, måltider og sunnhet, og er etablert på bakgrunn av gode erfaringer fra forutgående samarbeidsprosjekter mellom danske myndigheter og mat- og drikkenæringen. Utviklingen av nøkkelhullsmerkede matvarer og prosjekter som Saltpartnerskapet og Fullkornspartnerskapet, har vist at et tett samarbeid mellom dansk mat- og drikkenæring og dagligvarehandel, bidrar til å skyve sunnhetsutviklingen i den danske befolkningen i riktig retning.

Les også:

Den danske regjeringens strategi for mat, måltider og sunnhet
Den Nationale Sundhedsprofil 2017
Mer om Innovasjonspartnerskap for sunnere mat

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: