NHO Mat og drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

9 resultater

Type artikkel
Velg område
9 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Forskning og utvikling

    Reduserer sukker og fett i matvarer

    Denne uken var bedrifter som har sagt ja til å redusere tilsatt sukker og mettet fett i maten samlet til workshop.

  2. Nyhet, Forskning og utvikling

    Husk å ta med SkatteFUNN i planleggingen av 2018

    Har din bedrift planer om å utvikle nye og bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser i 2018? Da kan det lønne seg å søke SkatteFUNN tidlig på året.

  3. Nyhet, Forskning og utvikling

    Norsk kylling med minst resistens i Europa

    Årets resistensrapport fra Vetrinærinstituttet, NORM-VET 2016, viser at forekomsten av antibiotikaresistente bakterier i norsk kylling er blitt enda lavere.

  4. Nyhet, Politisk sak, Forskning og utvikling

    Rekordhøyt beløp til innovasjonsprosjekter

    Regjeringen har som mål at Norge skal være et av Europas mest innovative land. Derfor er det nå satt av hele 1,1 milliarder kroner til innovasjonsprosjekter.

  5. Nyhet, Bærekraft og klima, Forskning og utvikling

    Keep-it fikk drahjelp av matpris

    Keep-it Technologies har dratt god nytte av Local Eat Award-prisen de vant for sin holdbarhetsindikator i 2015. Nå skal ny innovatør kåres. Nominasjonsfristen går ut 5. mai.

  6. Politisk sak, Forskning og utvikling

    Innovasjon må bygge på norske fortrinn

    - Innovasjonspolitikken må utformes slik at den utløser vekstpostensialet som ligger i de unike norske fortrinnene, slik som god tilgang på fornybar energi og fornybare biologiske ressurser både på land og i havet, sier NHO Mat og Drikke-direktør Petter Haas Brubakk.

  7. Nyhet, Forskning og utvikling

    105 millioner til 16 nye innovasjonsprosjekter

    BIONÆR og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri bevilget nylig til sammen 105 millioner kroner til 16 nye innovasjonsprosjekter som skal bidra til å styrke norsk matproduksjon.

  8. Nyhet, Forskning og utvikling

    TINE-samarbeid ga Miljøgartneriet finaleplass

    Miljøgartneriet i Rogaland er et av Nordens største og mest miljøvennlige gartneri. Nå er bedriften en av tre finalister til NHOs Nyskapingspris 2016.

  9. Politisk sak, Forskning og utvikling

    Forskning og utvikling

    Entreprenørskap og en høy innovasjons- og forskningsaktivitet er avgjørende for vekst, innvesteringer og konkurransekraft i mat-, drikke og bionæringen. Dette krever videreutvikling og tilgang på sterke forsknings-, utdannings- og innovasjonsmiljøer, og gode finansielle rammebetingelser på området.