NHO Mat og drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

215 resultater

Type artikkel
Velg område
215 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet

    Gjør bedriften klar for sterkere personvern

    Neste år kommer nye og strengere regler for personvern i Norge, der alle bedrifter vil bli berørt. NHO arrangerer egen personvernkonferanse 13. november – hold av datoen allerede nå.

  2. Fagartikkel, HMS

    Nedgang i sykefraværet

    Vi ser en god nedgang i sykefraværet i alle våre bransjer både i 2015 og 2016.

  3. Nyhet, Skatt og avgift

    Så mye bidrar din bedrift til samfunnet

    Hvor mange elevplasser bidrar din bedrift til? Hvor mange meter vei? Nå kan du beregne samfunnsbidraget fra din bedrift.

  4. Fagartikkel

    Bioøkonomi

    Bioøkonomien har en produksjonsverdi på 303 milliarder kroner, og gir også positive økonomiske ringvirkninger som sysselsetting i annen industri, tjenesteytende næringer og i offentlig forvaltning. Dette utgjør bioøkonomien i Norge i dag, men det fremtidige potensialet er betydelig større.

  5. Fagartikkel

    Klimagasser

    Mat- og drikkenæringen skal redusere utslippene av klimagasser i tråd med Norges nasjonale forpliktelser, og bidra til bedre og ny utnyttelse av fornybare natur- og bioressurser som grunnlag for økt verdiskaping.

  6. Nyhet

    Samarbeidsavtale skal halvere matsvinnet innen 2030

    Regjeringen og den norske matbransjen er enige om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Fredag 23. juni signerte fem departementer og 16 organisasjoner fra matbransjen en historisk samarbeidsavtale.

  7. Fagartikkel, Arbeidsrett

    Når arbeidstakeren blir syk i ferien

    Nå som sommerferien nærmer seg vil det kunne oppstå situasjoner der den ansatte blir syk før eller under den fastsatte ferien. Hvilke regler gjelder da? Må den ansatte avvikle ferien eller kan arbeidstakeren velge å heller benytte seg av rettighetene til sykepenger?

  8. Nyhet, Helse og kosthold

    Det daglige brød blir sunnere

    Det daglige brød blir stadig grovere og sunnere. – Vi ville jobbet med sunnhet uansett, men sammen med andre kan vi kanskje få enda mer ut av det, sier Mesterbakeren-sjef Tor Søreide Sivertsen.

  9. Nyhet, HMS, IA

    Ulrik fungerer aldeles utmerket, over all forventning

    Gjennom Ringer i Vannet har Bakehuset Larvik fått en ny lojal og dyktig medarbeider med lavt sykefravær. Ringer i vannet er en rekrutteringsmetode utviklet av NHO som årlig gir 1.500 personer med hull i CV-en fast jobb.

  10. Nyhet, Bærekraft og klima, Vekst og entreprenørskap

    En norsk oppfinnelse kan redusere matsvinn over hele verden

    Holdbarhetsindikatoren Keep-it kan føre til redusert matsvinn og klimagassutslipp, og i tillegg skape arbeidsplasser.