NHO Mat og Drikke

Innhold

Mat-, drikke- og bionæringen

Om næringen

Mat-, drikke- og bionæringen er Norges største industrinæring. Næringen består av rundt 2100 bedrifter med nærmere 50 000 medarbeidere. Disse produserer og bearbeider kjøtt, fisk, frukt, matoljer, meierivarer, kornprodukter, bakervarer og dyrefôr.
 
Skogbruket er en viktig del av næringen, der all produksjon hovedsakelig er basert på norske råvarer.
 
Næringen omfatter også virksomheter som driver tjenesteyting og rådgivning til verdikjeden for mat og drikke.
 
Mesteparten av det som produseres i næringen går til det norske hjemmemarkedet. Samtidig øker konkurransen fra importerte produkter. Næringen kjennetegnes ved en rekke store nasjonale og internasjonale aktører, men også et betydelig innslag av mindre bedrifter. De senere årene har særlig småskalavirksomhetene økt i omfang.

Mat- og drikkenæringen = 20 prosent av norsk industri

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: