Digitale kurs i vinden

Tariff, Arbeidsrett

Publisert

Kvinne foran PC-skjerm

Digitale kurs er vinden, også som medlemsfordel hos NHO Mat og Drikke. Foto: Anna Shvets from Pexels

- Vi har lenge gått med tanken om å tilby digitale kurs til våre medlemmer, sier Nikolai Astrup Westlie, direktør arbeidsliv i NHO Mat og Drikke. Korona-pandemien har gitt oss et ekstra spark for å komme i gang.

 Allerede i slutten av april var NHO Mat og Drikke i gang med å tilby digitale kurs for medlemmene. Kursene varer ikke mer enn en time, og tar for seg helt spesifikke emner. - Vi har blant annet vært innom ferie, hjemmekontor, sykepenger og permitteringer, sier Westlie. I tillegg har vi fortløpende hatt gjennomgang av hvilke regler som gjelder knyttet til pandemiutbruddet, sier han.

Til sammen har 343 personer deltatt på kurs i regi av NHO Mat og Drikke i denne perioden.

– Med disse digitale kursene opplever vi å ha nådd ut til langt flere enn det vi vanligvis gjør, sier Westlie, som også legger til at dagsaktuelle timeskurs er en medlemsfordel NHO Mat og Drikke skal fortsette med.

Følg med i arrangementsoversikten som oppdateres fortløpende her

Lettere med korte avbrekk

Inger Unn Olsen, fagsjef arbeidsrett hos TINE, er en av dem som har deltatt på flere av kursene.  - Digitale kurs av kortere varighet er helt klart et godt alternativ til fysiske kurs, sier Olsen. Det gjør det mye enklere å ta korte avbrekk i arbeidshverdagen for å få med seg en relevant oppdatering innenfor et aktuelt tema. I den tiden vi er inne i nå, når arbeidshverdagen og regelverket endrer seg hele tiden, har dette vist seg å være ekstra nyttig, sier hun.

Digitale kurs gjør det enklere å ta korte avbrekk i arbeidshverdagen for å få med seg en relevant oppdatering innenfor et aktuelt tema.

Inger Unn Olsen, fagsjef arbeidsrett hos TINE


Jon-Ivar Holmslet, daglig leder hos Austmann Bryggeri AS, sier seg enig med Olsen. – Kurset jeg deltok på var svært nyttig fordi det var konkret og aktuelt i en vanskelig tid der man har behov for informasjon. I en travel hverdag er det uansett alltid vanskelig å sette av tid til kurs, selv om det er digitalt. Derfor er det ekstra viktig med en tydelig agenda og at innholdet er bransjetilpasset, sier Holmslet.

Nye kurs kommer

Vi jobber hele tiden med å utvikle vårt kurstilbud, sier Westlie, som også oppfordrer medlemmene til å komme med innspill på temaer de kunne tenke seg at det ble holdt kurs i. Nå går vi inn i en periode der lønnsforhandlingene vil ta mye av vår tid. I september og oktober håper vi å få på plass kurs i tariff, lokale forhandlinger og dagsaktuelle temaer. Skreddersydde kurs for din bedrift kan vi også tilby din bedrift, avslutter han.

Les mer om skreddersøm av kurs her

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: