På programmet står presentasjon av nye forskningsresultater innen reduksjon av mettet fett i kjøttprodukter samt animalske fettkilder i norsk kosthold, i tillegg til fagkunnskap om kolesterol som risikofaktor.
Vi får også høre mer om gode tiltak som er gjort for å bidra til redusert mettet fett fra aktører i avtalen.
Program
Registrering fra kl. 09.00
Velkommen og oppstart kl. 09.30
- Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold
Sluttrapport 2016-2021, Anne Inga Hilsen, Fafo - Lev litt lettere
Produktsjef Adrian Holdbakk, Grilstad - Menyplanlegging for god variasjon og sunnere kantiner
Matfaglig ansvarlig Eskild Josten, ISS - Resultater fra prosjekt Lipidinflammagenes - Forskjeller mellom animalske fettkilder i norsk kosthold
Prof. em. Bjørg Egelandsdal, NMBU - Forskningsprosjekt AnimalFatPlus
Seniorforsker Astrid Nilsson, Nofima - Kolesterol som risikofaktor, også viktig for barn og unge
Prof. Kirsten Bjørklund Holven, UiO - Panelsamtale med forskerne
Avslutning og servering av enkel lunsj ca. 12.30-13.00.
Programmet vil bli oppdatert løpende.
Det er allerede nå mulig å melde seg på her.
Arrangementet gjennomføres med fysisk oppmøte i Næringslivets hus.
Det vil imidlertid være mulig å følge innleggene digitalt via en enkel Teams-løsning forbeholdt aktører med svært lang reisevei, etter nærmere avtale.
Deltagelsen er gratis og forbeholdt aktørene i innsatsområdet.