Å prosessere mat - eller ikke?

Hva handler debatten om?

Hvorfor bearbeider vi maten før den spises? Hva betyr dette for sunnhet, mattrygghet, bærekraft og kostråd? Hvorfor blir debatten om prosessering så opphetet?

Til å snakke om disse temaene kommer Kristin Hollung (Nofima), Helle Margrete Meltzer (FHI / NNR2023-komitéen), Simon Dankel (UiB), Marte Gjeitung  Byfuglien (Mills AS), Ellen Bruzell (VKM) og Cecilia Nälsén (Örebro Universitet / Nutritionsfakta (digitalt)).

Program
10:30 - 11:00

Registrering og enkel servering

11:00 - 13:00

Hva er prosessert mat og hvorfor gjør vi det?
Kristin Hollung, Nofima

Forskning innen ultraprosessert mat og helse
Simon Dankel, UiB

Presentasjon av Nutritionsfaktas rapport om "Processade livsmedel" (På skjerm)
Cecilia Nälsén, Örebro Universitet / Nutritionsfakta

Hvordan opplever matindustrien debatten og hvordan forholder vi oss til denne? Marte Gjeitung Byfuglien, Mills AS

Hva mener NNR2023 om prosessert og "ultraprosessert" mat?
Helle Margrete Meltzer, FHI/NNR2023-komiteen

Hvilket faglig grunnlag bruker VKM for å vurdere om prosessert mat er trygg?
Ellen Bruzell, Vitenskapskomiteen for mat og miljø, (VKM)

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: