Del 1 - Før lønnsoppgjøret starter - Hvordan forberede bedriften? (Avholdt)
Dato: Mandag 7. mars
Kl: 15:00 - 16:00
Innleder: Nikolai Astrup Westlie og Camilla Schrader Roander fra NHO Mat og Drikke
- Lønnsoppgjøret 2022 - generell informasjon om og forventninger til årets oppgjør
- Gangen i lønnsoppgjøret
- Slik forbereder du egen bedrift til årets lønnsoppgjør
Del 2 - Tall og fakta om årets frontfagsoppgjør (Avholdt)
Dato: Mandag 14. mars
Kl: 13:00 - 15:00
- Økonomisk situasjon og utsikter foran oppgjøret v/Øystein Dørum, direktør samfunnsøkonomi, NHO
- Frontfagsoppgjøret 2022 v/Stein Lier Hansen, administrerende direktør, Norsk Industri
- Tanker om årets tariffoppgjør v/Jon F. Claudi, forhandlingsdirektør, NHO
- Tall og statistikk fra NHO Mat og Drikke v/Jørgen Wille, advokat, NHO Mat og Drikke
- Hvordan forberede bedriften din på streik og konflikt – i egen bedrift, og hos andre v/NHO Mat og Drikke
Del 3 - Resultatet av frontfaget - Hva betyr det for medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke? (Avholdt)
Dato: Mandag 4. april
Kl: 15:00 - 16:00
- Hva skjedde i frontfagsoppgjøret, og hva betyr det for NHO Mat og Drikkes medlemsbedrifter? v/Terje Hovet, advokat/forhandler, Norsk Industri
Del 4 - Arbeid under streik (Avholdt)
Dato: Mandag 25. april
Kl: 14:00 - 15:00
Innleder: Camilla Schrader Roander fra NHO Mat og Drikke
- Bedriften er i streik – hvem kan jobbe og med hva?
- Det er streik hos en kunde eller leverandør, hvordan forholde seg?
Del 5 - Status i forhandlingene og hvordan gjennomføre lokale forhandlinger
Dato: Fredag 20. mai
Kl: 15:00 -16:00
Innleder: Nikolai Astrup Westlie fra NHO Mat og Drikke
- NHO Mat og Drikke forhandler 17 overenskomster på vegne av medlemmene. Vi orienterer om status.
- Hvordan gjennomføre lokale forhandlinger
Ved påmelding velger du om du vil delta på ett eller flere av møtene. Du får tilsendt lenke til Teams-møte i forkant av de møtene du melder deg på.