NHO Mat og Drikke

Innhold

Konferanse om matsvinn og signering av tilslutningserklæringer

En konferanse arrangert av Klima- og miljødepartementet i samarbeid med Matvett for å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen om redusert matsvinn.

"Bransjeavtalen om redusert matsvinn" mellom hele matbransjen og myndighetene ble signert i juni 2017. Over 60 bedrifter har så langt tilsluttet seg målet i avtalen om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030 i tråd med FNs bærekraftmål. Konferansen arrangeres av Klima- og miljødepartementet i samarbeid med Matvett for å bygge større kjennskap til Bransjeavtalen og rekruttere flere bedrifter til å signere tilslutningserklæringer.

Vi oppfordrer de av våre medlemsbedrifter som ikke allerede har signert tilslutningserklæringer om å benytte anledningen nå.

Her ser dere hvem som allerede har signert

Program:

  • Bransjeavtalens betydning fra et internasjonalt perspektiv (FN)
  • Velkommen ved KLD, på vegne av avtalepartene
  • Eksternt skråblikk på Bransjeavtalen – Joacim Lund
  • Status statistikk om matsvinn, viktig leveranse i Bransjeavtalen
  • Gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden
  • Tale fra statsråden og signering av tilslutningserklæringer

På jakt etter de gode historiene

Bedriftene forplikter seg til å dele informasjon om gjennomførte tiltak ved å tilslutte seg Bransjeavtalen. Synliggjøring av tiltak og effekten av disse er viktige bidrag i arbeidet med å mobilisere flere bedrifter til å være med i arbeidet. Som det fremgår av programmet på konferansen er en av postene viet til å vise gode eksempler på tiltak fra hele verdikjeden.

Vi oppfordrer medlemsbedriftene til å dele gode eksempler med Matvett ved å sende dem en e-post på info@matvett.no, der dere inkluderer følgende:

  • Navn på bedrift + kontaktperson
  • Kort beskrivelse av tiltak
  • Effekt (kvalitativ/kvantitativ) på matsvinnet om det foreligger
  • Bilde som illustrerer tiltaket

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Nummeret er avmeldt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: