Unntak fra innreiserestriksjoner

Nyhet, Korona

Publisert

Foto: Adobe Stock Foto

En ny innreiseordning gjør nå at bedrifter kan hente inn nødvendig arbeidskraft fra utlandet. Ordningen er søknadsbasert, og vil ha klare krav og avgrensninger.

Formålet med den søknadsbaserte ordningen er å gi adgang til innreise for utlendinger som gjør arbeid som er strengt nødvendig for å opprettholde aktiviteten i norske virksomheter, så lenge det er innreiserestriksjoner på retten til innreise for utlendinger som ellers vil ha lovlig adgang til Norge etter utlendingsloven.

Her finner du mer informasjon om ordningen

Personell som er strengt nødvendig og skal utføre oppdrag for å opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner, trenger ikke å søke om å hente inn personell gjennom denne søknadsordningen.

For å kunne oppfylle kravet til dette unntaket må det være strengt nødvendig at personen er fysisk til stede, og at den fysiske tilstedeværelsen er nødvendig for å opprettholde forsvarlig drift av kritiske samfunnsfunksjoner.

Det er utarbeidet et skjema på regjeringen.no  som kan brukes til dette formålet. Det er Sjøfartsdirektoratet som administrerer ordningen, og bedrifter kan søke gjennom Altinn.

Her kan du se opptaket fra NHOs åpne medlemsmøte, hvor næringsminister Iselin Nybø orienterte om den nye innreiseordningen.

Liste over kritiske samfunnsfunksjoner finnes her.

Les mer på NHOs medlemsportal arbinn.no: 
Regler for karantene og innreise
Innreiserestriksjoner
Koronapandemien: Nyttig informasjon og verktøy

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: