Regjeringen med løsning for sesongarbeidere

Nyhet, Arbeidsliv, Korona

Publisert

Sesongarbeidere som ikke kan reise hjem på grunn av koronarestriksjoner i hjemlandet, kan bli i Norge ut året.

Sesongarbeidere har tidligere kunnet forlenge opphold i Norge ut september 2021, men regjeringen har nå slått fast at dette skal endres. 

Arbeids- og sosialdepartementet jobber med en forskriftsendring som åpner for at sesongarbeidere som sitter fast i Norge, kan få forlenget oppholdstillatelsen ut 2021.

I en pressemelding fra Regjeringen sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen følgende:  – En del av de som er i Norge som sesongarbeidere får ikke lov å returnere til sine hjemland på grunn av lokale innreiserestriksjoner. Da er det rett og rimelig at de kan få mulighet til forlenget opphold i Norge, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

NHO Mat og Drikke er svært tilfreds med at regjeringen har foretatt denne endringen: - Det er svært gledelig med en løsning for de drøyt 220 vietnameserne som har måttet bli i Norge uten arbeids- og oppholdstillatelse. Det som nå er viktig å avklare raskt, er om de også får mulighet til å arbeide under det utvidete oppholdet, sier Terje Sletnes, direktør for politikk og analyse i NHO Mat og Drikke. 

Mer om endringen og søknadsprosessen. 

 

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: