Nedstegningen av Oslo-området: Viktig med rask og tydelig kommunikasjon

Nyhet, Korona

Publisert

Kvinne som tar på seg et munnbind

Foto: Pexels

Flere kommuner i Oslo-regionen stenges ned. Arbeidsreiser for de som ikke kan jobbe på hjemmekontor regnes som en nødvendig reise.

Tiltakene vil i første omgang gjelde for kommunene Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Tiltakene gjelder fra 23. januar til og med 31. januar 2021 for kommunene. Se mer informasjon her: pressemelding på regjeringen.no.

- Det er viktig at bedriftene raskt får en trygghet for at de vil kompensert for tapene knyttet til en så omfattende nedstengning. For medlemmene våre er det viktig å få raskt og tydelig kommunikasjon om hvordan nedstegningen vil fungere, slik at det er enkelt å følge smitteverntiltakene, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

Alle butikker, med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner, stenges fra kl. 12 på lørdag.  Regjeringen seg nå nødt til å innføre rødt tiltaksnivå i alle barnehager og grunnskoler i de aktuelle områdene.  I  videregående skole skal det være heldigital undervisning i neste uke. 

Se mer informasjon om permittering på vår medlemsportal Arbinn her.

- Dette viser at vi er ekstremt sårbare for koronaviruset. For både næringslivet og samfunnet for øvrig er smittevern viktigst. Det er klart at dette blir svært alvorlig for næringslivet i Osloregionen. Dette er mer inngripende enn nedstengingen i mars og vil få store konsekvenser for alle, sier Almlid.

- Smitteverntiltakene har en god begrunnelse, og er viktig for hele samfunnet. Samtidig er det nå avgjørende at kompensasjonsordningen for berørte bedrifter også omfatter kostnader knyttet til permittering og destruering av varelagre, sier administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

- Smitteverntiltak kan komme raskt og uventet, og har store konsekvenser. Da må også myndighetene ha på plass de tiltakene som gjør at bedriftene overlever nedstengningene, og igjen kan bidra at vi kommer tilbake til normalen når situasjonen muliggjør dette, sier Brubakk. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: