- Nødvendig og klok beslutning

Nyhet, Korona

Publisert

Petter Haas Brubakk, adm.dir NHO Mat og Drikke

Regjeringen gjør endringer i de nasjonale skjenkereglene og åpner for skjenking frem til klokken 23. - En nødvendig og klok beslutning som sikrer inntekter både til utelivet og til de mange bedriftene som leverer mat og drikke til barer og restauranter, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

På pressekonferansen torsdag 13. januar åpnet regjeringen for å oppheve den nasjonale skjenkestoppen og tillater skjenking frem til klokken 23 fra fredag 14. januar. Den enkelte kommune vil ha mulighet til å ha strengere regler der hvor smittesituasjonen tilsier det.

– En lenge og hardt prøvet bransje får nå pusten tilbake igjen. Konsekvensene av skjenkestoppen har vært store for restauranter og barer over hele landet. Det har også påvirket de mange tusen mat- og drikkeprodusentene som lever av å levere varene sine til utelivet. Svarene fra bedriftene i den siste medlemsundersøkelsen viste med full tydelighet at de er usikre på markedssituasjonen fremover. Derfor var det helt nødvendig å få fjernet den usikkerheten som skjenkestoppen innbar for disse bedriftene, sier Brubakk.

Her kan du lese om de nye endringene i tiltakene (regjeringen.no)

Les NHOs kommentar til tiltaksendringene.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: