- Ulogiske regler

Nyhet, Næringspolitikk, Korona

Publisert

Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke. Foto: Moment Studio

- Regjeringen må forstå at å stanse skjenkingen er det samme som å stenge serveringsstedene. Skjenkestansen rammer spisestedene hardt. Samtidig får det en dominoeffekt til de som leverer mat og drikke til restauranter og utesteder over hele landet, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Brubakk mener at det bør kunne stilles spørsmål ved sammenhengen i regjeringens smitteverntiltak. – Å gi serveringsstedene lov til å holde åpent, men ikke lov til å servere alkohol betyr i realiteten at virksomhetene stenges. Vi blir kontaktet av medlemsbedrifter som reagerer på at de får servere mat til gjester ved bordene, men at alkoholservering ikke er tillatt ved samme bord. Dersom myndighetene faktisk mener dette er et treffsikkert smitteverntiltak, må de også akseptere at dette må kompenseres. Hvis ikke vil resultatet dessverre kunne bli at det mangfoldet av restauranter og utelivsbedrifter næringsministeren snakket så varmt om under regjeringens pressekonferanse, kommer skadeskutt og sterkt svekket ut av pandemien, avslutter Brubakk.  

Les Regjeringens forslag til kompensasjonsordning.  

Les også NHOs reaksjoner på regjeringens forslag. 

Har du innspill eller lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: