NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

15 resultater

Type artikkel
Velg område
15 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Forskning og utvikling

    120 millioner til forskning på landbaserte matsystemer

    Forskningsrådet lyser ut midler til prosjekter med hovedtemaene matsikkerhet og beredskap, landbruk i hele landet, økt verdiskaping og bærekraftig landbruk med reduserte klimagassutslipp. Les mer om utlysningene på Forskningsrådets nettsider.

  2. Nyhet, Vekst og entreprenørskap

    Vekst og entreprenørskap og samarbeid med virkemiddelapparatet

    Om lag 30 prosent av bedriftene i mat-, drikke- og bionæringen har god kjennskap til ordningene i virkemiddelapparatet. 70 prosent svarer at de ikke har denne kunnskapen. Det viser nye tall fra Næringslivets økonomibarometer.

  3. Nyhet, Vekst og entreprenørskap

    Bevilgninger til 19 nye innovasjonsprosesser

    Rundt 82 millioner kroner er bevilget til 19 nye innovasjonsprosjekter etter fellesutlysningen mellom Forskningsrådet og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri. Det skriver Animalia på sine nettsider.

  4. Vekst og entreprenørskap

    Snur på flisa for å skape ny industri

    Glommen Skog i Elverum har investert 20 millioner kroner i et forskningsprosjekt de mener kan gi Norge et nytt industrieventyr.

  5. Vekst og entreprenørskap VBF

    Arktisk destilleri med inspirasjon fra Skottland

    Verdens nordligste destilleri holder til ytterst i Lyngenfjorden, midt i nordlysets land. På besøkssenteret til Aurora Spirit får nordlysturistene servert akevitt og gin med isbrevann som en del av en komplett arktisk opplevelse.

  6. Vekst og entreprenørskap

    Det nynorske øl-eventyret

    Kinn Bryggeri produserer handverksøl av ypparste kvalitet. Ølet er godt etablert i den norske marknaden, og nå ser dei etter ein god eksportmarknad.

  7. Nyhet, Forskning og utvikling

    Hva vil bli den neste store matinnovasjonen?

    Hva slags kunnskap må til for å gjøre norske matprodusenter enda bedre, altså mer bærekraftige, innovative og solide?

  8. Nyhet, Forskning og utvikling genteknologi

    Bioteknologirådet vil modernisere regelverk

    Anbefalingen fra rådet har tatt inn over seg NHO Mat og Drikkes innspill om viktigheten av konkurransekraft, bærekraft og forbrukerens tillit, sier fagsjef Anna Karlsen.

  9. Nyhet, Forskning og utvikling

    NCE Heidner Biocluster er tildelt den nasjonale grønne ledertrøya

    Norges ledende næringsklynge innen grønn bioøkonomi og bærekraftig matproduksjon, Heidner Biocluster, ble torsdag 8. november tildelt status som Norwegian Centres of Expertice (NCE).

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: