NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

54 resultater

Type artikkel
Velg område
54 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Utdanningspolitikk, Statsbudsjettet SB2020

    Statsbudsjettet 2020: Positive tiltak innenfor utdanning og livslang læring

    Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 har positive tiltak innenfor de ulike utdanningsnivåene og følger opp enkelte av tiltakene som NHO Mat og Drikke har arbeidet for, sier spesialrådgiver utdanningspolitikk og kompetanse i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug.

  2. Nyhet, Utdanningspolitikk velgskog

    Fremdeles 6 av 10 med udekket kompetansebehov

    NHOs Kompetansebarometer 2019 ble lansert den 26. September, for sjette år på rad. I alt oppgir 61 prosent av NHOs medlemsbedrifter denne gangen at de i noen eller stor grad har et udekket kompetansebehov, hvorav 10 prosent oppgir i stor grad.

  3. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Ny veileder: Kompetanseutvikling i bedriften

    NHO har laget en enkel og instruktiv veileder for bedrifter som ønsker å arbeide strategisk og systematisk med kompetanseutvikling. Ved å jobbe strategisk med kompetanseutvikling sikrer du at bedriften har kompetansen som trengs for å dekke nåværende og fremtidige behov.

  4. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Inviterte ministeren til samarbeid om rekruttering

    Landbruks- og matdepartementet bør som grønn sektors fagdepartement delta mer aktivt i arbeidet med synliggjøring og rekruttering til restaurant- og matfagene, sa Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke til landbruks- og matminister Olaug Bollestad på Matstreifs åpningsseminar 6. september.

  5. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Får videreføre fagutdanning i gartnerfaget

    Kunnskapsdepartementet har nå godkjent en utvidelse av forsøket med fagbrev i gartner- og landbruksfagene. De skolene som har deltatt i forsøket kan nå likevel videreføre utdanningstilbudet til høsten. Dette betyr mye både for gartnernæringen, landbruksnæringen og for de elevene som nå får fullføre sin fagutdanning i påvente av en permanent ordning.

  6. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Urovekkende høyt frafall

    Halvparten av bachelorstudentene fullfører ikke studiene på normert tid, og frafallet er urovekkende høyt. NHO Mat og Drikke mener en økt bruk av Nærings-Bachelor og mulighet for poenggivende praksis i arbeidslivet i studietiden er løsningen.

  7. Nyhet, Utdanningspolitikk velgskog

    All høyere utdanning er yrkesutdanning, derfor må arbeidslivsrelevansen økes

    NHO Mat og Drikke mener at all høyere utdanning er yrkesutdanning, og derfor må kandidatene ha med seg kunnskaper, ferdigheter og holdninger som er relevant for arbeidslivets behov og som kan tilføre nye ideer.

  8. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Partssamarbeid om kompetanse er nøkkelen til suksess

    Partssamarbeid om kompetanse skal gjøre ansatte i bedriftene bedre i stand til å ta i bruk ny teknologi. NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge og NNN samlet 25. og 26. mars 19 bedrifter fra blå og grønn sektor i matindustrien til et Kick-Off for erfaringsutveksling og kompetanseutvikling.

  9. Nyhet, Utdanningspolitikk velgskog

    Velg Skog har vært viktig for rekrutteringen til skogbruket

    Dette skriver Landbruks- og matdepartementet i sitt nye strategidokument "Skog- og trenæringa – ein drivar for grøn omstilling".

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: