NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

47 resultater

Type artikkel
Velg område
47 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Partssamarbeid om kompetanse er nøkkelen til suksess

    Partssamarbeid om kompetanse skal gjøre ansatte i bedriftene bedre i stand til å ta i bruk ny teknologi. NHO Mat og Drikke, Sjømat Norge og NNN samlet 25. og 26. mars 19 bedrifter fra blå og grønn sektor i matindustrien til et Kick-Off for erfaringsutveksling og kompetanseutvikling.

  2. Nyhet, Utdanningspolitikk velgskog

    Velg Skog har vært viktig for rekrutteringen til skogbruket

    Dette skriver Landbruks- og matdepartementet i sitt nye strategidokument "Skog- og trenæringa – ein drivar for grøn omstilling".

  3. Nyhet, Utdanningspolitikk

    En mer praktisk grunnskole med tydeligere kompetansemål

    NHO Mat og Drikke har arbeidet for å få en best mulig grunnskole, med praktisk læring som forbereder elevene både til studier og yrkesfag. 18. mars la kunnskapsministeren frem de nye læreplanene i grunnskolen.

  4. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Fagskolen blir stadig viktigere, men er fortsatt underfinansiert

    Over halvparten av bedriftene i NHO Mat og Drikke mener at kompetanse på fagskolenivå blir stadig viktigere. Fagskoleutdanningen er forventet å få en sentral rolle i kompetansereformen, og dette stiller nye krav til finansieringsmodellen for fagskolene.

  5. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Trepartssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen

    Et sterkt partssamarbeid er avgjørende for å sikre at opplæringstilbudene endres i takt med kompetansebehov i arbeidslivet. NHO Mat og Drikke deltar i en rekke endringsprosesser som vil avgjøre hvordan fremtidens fag- og yrkesutdanning vil bli.

  6. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Omstillingsmotor: Digitalisering

    Har din bedrift behov for økt kompetanse på digitalisering og avansert produksjon? Norges ledende klyngemiljøer deler sin kompetanse for å gi bedrifter bedre grunnlag for utvikling og fornyelse.

  7. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Fordypningsmoduler i læreplanene vil gi bedre fagarbeidere

    Nå blir de yrkesfaglige læreplanene forhåpentligvis enda mer tilpasset enkeltbransjenes behov. NHO Mat og Drikke deltar i en arbeidsgruppe nedsatt av Utdanningsdirektoratet som skal foreslå nasjonale prinsipper og rammer for fordypninger i læreplanene for opplæring i bedrift.

  8. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Hvilke ferdigheter vil bli etterspurt i et digitalisert arbeidsliv?

    Mange av bedriftene som deltar i kompetanseprosjektet Matindustrien 4.0 melder inn utfordringer som samstemmer godt med funnene i Kompetansebehovsutvalgets andre rapport om nasjonens fremtidige kompetansebehov. I denne saken ser vi nærmere på hva som menes med digital kompetanse.

  9. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Må bli bedre på kompetanseutvikling i arbeidslivet

    1. februar la Kompetansebehovsutvalget frem sin andre rapport, hvor de pekte på åtte utfordringer for kompetansepolitikken fremover i tillegg til å gi en samlet oversikt over kompetansebehovene i dag og fremover.

  10. Nyhet, Utdanningspolitikk

    Rekordmange fikk læreplass

    74 prosent av søkerne hadde ved utgangen av 2018 fått godkjente lærekontrakter. Det er den høyeste andelen som er registrert siden målingene startet i 2011.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: