Artikkelarkiv

Vis filtrering

10 resultater

Type artikkel
Velg område
10 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Få lysglimt

  NHO Mat og Drikkes kvartalsrapport for fjerde kvartal 2023 melder om få lysglimt for medlemsbedriftene. Flere kostnadsøkninger har over en lengre tidsperiode rammet næringen, og bedriftenes markedssituasjon er på et historisk lavt nivå. Samtidig bidrar uforutsigbare rammebetingelser og økte innkjøpspriser til å hindre nye investeringer.

 2. - Økte matpriser er også en konsekvens av politisk valg

  - Den høye prisveksten på mat er ikke bra for noen, og vi deler regjeringens bekymring for utviklingen. Samtidig må vi ha med oss at prisøkningene ikke er et særnorsk fenomen, og at årsakene til prisøkningene først og fremst finnes i mangedoblede energikostnader og økte priser på råvarer og andre innsatsfaktorer, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 3. - Svekket konkurranse og høyere priser

  Regulering av innkjøpsbetingelsene i dagligvaresektoren vil føre til høyere priser, svakere konkurranse og uopprettelig skade i markedet, mener Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke, som konkluderer med at ingen av de to forskriftsalternativene Nærings- og fiskeridepartementet har presentert bør innføres.

 4. Jordbruksoppgjøret 2022: -Råvareproduksjonen må sikres

  -Mange medlemsbedrifter ser alvorlig på den økonomiske situasjonen bøndene nå står i. Bøndene må ha betingelser som gir lønnsom drift og inntekter til dekning av investeringskostnader. Samlet må mat- og drikkenæringens konkurransekraft styrkes. Da må råvareproduksjonen være stabil og forutsigbar, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke ved starten av jordbruksoppgjøret 2022.

 5. Konkurransepolitikk

  Konkurransepolitikken og -lovgivningen skal sikre sunn og effektiv konkurranse i alle markeder, også i verdikjeden for mat og drikke, og er et viktig bidrag til at næringslivet optimaliserer sin ressursbruk. Den er viktig for rettslig sikkerhet og forutsigbare rammevilkår i mat- og drikkenæringen.

 6. Stortinget ønsker klare regler for delisting

  Stortingets næringskomité la 4. mars frem sin innstilling til lov om god handelsskikk i dagligvarekjeden. NHO Mat og Drikke mener næringskomiteen har levert en god og balansert innstilling som ivaretar både leverandørenes, dagligvarekjedenes og forbrukernes interesser i verdikjeden for mat og drikke.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: