Artikkelarkiv

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. - Økte matpriser er også en konsekvens av politisk valg

  - Den høye prisveksten på mat er ikke bra for noen, og vi deler regjeringens bekymring for utviklingen. Samtidig må vi ha med oss at prisøkningene ikke er et særnorsk fenomen, og at årsakene til prisøkningene først og fremst finnes i mangedoblede energikostnader og økte priser på råvarer og andre innsatsfaktorer, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

 2. - Svekket konkurranse og høyere priser

  Regulering av innkjøpsbetingelsene i dagligvaresektoren vil føre til høyere priser, svakere konkurranse og uopprettelig skade i markedet, mener Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke, som konkluderer med at ingen av de to forskriftsalternativene Nærings- og fiskeridepartementet har presentert bør innføres.

 3. Første direktør ansatt

  Tor Erik Engebretsen er ansatt som den første direktøren i det nyopprettede Dagligvaretilsynet. NHO Mat og Drikke mener tilsynet får en viktig rolle i å veilede partene i verdikjeden til bedre og mer effektive forhandlinger.

 4. - Treffsikre analyser

  I innstilingen om dagligvaremeldingen forsterker Stortingets næringskomité regjeringens vurdering av at det er krevende konkurranseforhold i den norske dagligvareverdikjeden, og at konsentrasjonen av markedsmakt i dagligvareleddet er særlig tydelig.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: