Stor økning i søkertallene til restaurant- og matfagene
Årets opptelling av ungdommens skolevalg viser en gledelig oppgang i søkningen til restaurant- og matfagene på hele 7 prosent.
34 resultater
Årets opptelling av ungdommens skolevalg viser en gledelig oppgang i søkningen til restaurant- og matfagene på hele 7 prosent.
Kunnskapsdepartementet har fastsatt endring i tilbudsstrukturen for vg3 landbruk. - Det har vært en lang vei frem, men endelig kan vi slå fast at landbrukssektoren vil få en fagutdanning som dekker bransjens behov for kompetanse, sier Espen Lynghaug, spesialrådgiver i kompetanse og utdanningspolitikk, i NHO Mat og Drikke.
Fagskolene med spissede utdanninger for fagarbeidere i industrien.
1.august 2024 innføres den nye opplæringsloven for grunnskole og videregående skole. Fra samme dato skal også forskriften til loven, hvor de utfyllende beskrivelsene av hvordan loven skal forstås, være klar.
NHOs Kompetansebarometer ble lansert for tiende gang 14. februar. Barometeret viser at det fortsatt er størst behov for håndverksfag, tekniske fag og ingeniørfag. IKT-fag øker mest når bedriftene svarer på hvilken kompetanse de særlig mangler.
Det er stor etterspørsel fra tilbydere som ønsker å bidra med nye kompetansetilbud innenfor jordbruks-, skogbruks- og gartnerinæringen. Bransjeprogrammet har lyst ut fem millioner kroner mens det er søkt om til sammen 52 millioner kroner.
Fag- og yrkesopplæringen står foran store endringer. Mange av disse skjer høsten 2024 når ny opplæringslov og forskrift til denne trer i kraft.
Arbeidet med å få på plass en fagutdanning i landbruksfag har pågått lenge. Nå ber utdanningsdirektoratet om innspill til en ny utdanningsmodell som kan løse kompetanseutfordringen.
Dette tilsvarer 2335 nye kurs- og utdanningsplasser som tildeles gratis til de grønne næringene.
For første gang viser NHOs Kompetansebarometer at kompetansebehovet deler seg likt mellom håndverksfag og teknologi- og industrifag blant medlemsbedriftene i NHO Mat og Drikke.