Nyhet, Kompetansepolitikk 22.01.2023 Gode nyheter fra Berlin: 500 000 til Smak deg frem Landbruks- og matdepartementet tildeler ytterligere 500 000 kroner til videreføring av rekrutteringskampanjen for mat- og måltidsbransjen, Smak deg frem.
Nyhet, Kompetansepolitikk 15.01.2023 Landskonferanse og matmesse i ett 14. - 15. februar er det duket for ny landskonferanse for restaurant- og matfag. Målet er å finne gode tiltak for hvordan en samlet næring skal klare å tiltrekke seg flere ungdommer. Rammen for konferansen er mat- og drikkemessen UMAMI Arena på Lillestrøm.
Nyhet, Kompetansepolitikk 19.12.2022 Ønsker fortgang i arbeidet med landbruksfaget - Vi har fått på plass fagutdanninger i gartner- og dyrefag. Nå gjenstår landbruksfag, og det er ingen grunn til at dette skal drøye ut i tid, sier spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke, Espen Lynghaug.
Nyhet, Kompetansepolitikk 22.11.2022 Ny sesong av rekrutteringskampanjen Smak deg frem Tredje runde av rekrutteringskampanjen "Smak deg frem" lanseres i disse dager. I denne runden kommer det blant annet rykende ferske filmer fra matindustrien. Målet med kampanjen er å vise mulighetene som ligger i utdanningsprogrammet restaurant- og matfag.
Nyhet, Kompetansepolitikk 16.03.2022 Søkertall for videregående: Positiv utvikling De nye søkertallene til videregående opplæring viser at trenden med synkende søkertall til restaurant- og matfaget nå er snudd. Samtidig blir "grønne" utdanninger, som naturbruk, stadig mer populære.
Nyhet, Kompetansepolitikk 28.02.2022 Får ikke tak i kompetansen de trenger Aldri før har så mange bedrifter oppgitt at de ikke får tak i den kompetansen de trenger. Det viser ferske tall for NHOs kompetansebarometer 2021 som ble offentliggjort mandag 28. februar 2022.
Nyhet, Kompetansepolitikk 10.02.2022 Nye kompetansemidler til jordbruks-, skogbruks- og gartneribransjen Forsknings- og høyereutdanningsminister Ola Borten Moe har tildelt Fellesforbundet og NHO Mat og Drikke midler til et eget bransjeprogram for kompetanseutvikling i jordbruks-, skogbruks- og gartneribransjen.
Nyhet, Kompetansepolitikk 19.01.2022 Møt Lava: Slakterlærling med smak for variasjon i hverdagen Slakteryrket byr på en arbeidshverdag utenom det vanlige. Som slakterlærling i Nortura, må Lava Aarsland (22) jobbe med svært fysiske arbeidsoppgaver. Det liker hun veldig godt. Les mer om Lava og initiativet Smak deg frem her.
Nyhet, Kompetansepolitikk 26.11.2021 To millioner til rekruttering - Mat- og måltidsbransjen gir interessante arbeidsplasser med gode utviklingsmuligheter, sa landbruks- og matminister Sandra Borch da hun bevilget to millioner kroner til en flerårig rekrutteringskampanje for bransjen.
Nyhet, Kompetansepolitikk 25.06.2021 Husk Landskonferansen for restaurant- og matfagene 23. september arrangeres konferansen for alle som er opptatt av rekruttering til, og utdanning i mat- og måltidsbransjen. Konferansen er heldigital, og gjennomføres fra kl. 12.00 – 15.00.