NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

25 resultater

Type artikkel
Velg område
25 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, HMS

    Kampanje: Vi skulle ikke gjort noe med det da?

    Akan kompetansesenter kjører nå en kampanje med tre filmer med #viskulleikkegjortnoe? Med denne kampanjen ønsker Akan å formidle at det finnes både råd og ressurser du kan dra nytte av dersom du på arbeidsplassen opplever at det er noe «usnakket» når det gjelder alkohol og spill.

  2. Nyhet, HMS

    NHO Anbefaler: Klargjør rutinene for egenmelding

    Alle bedrifter kan fra nyttår benytte seg av muligheten til utvidet egenmelding ved sykdom. Det er en del av den nye IA-avtalen. – Dette er noe de nåværende IA-bedriftene har god erfaring med, sier Nina Melsom.

  3. Nyhet, HMS

    Nyrenovert IA-avtale

    Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om en ny IA-avtale for de neste fire årene. – Vi har nå foretatt en full renovering av IA-avtalen, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO.

  4. Nyhet, HMS, Arbeidsrett

    Høyesterett: Hvem skal regnes som hovedbedrift?

    I en ny Høyesterettsdom reises spørsmålet hvem som etter arbeidsmiljøloven skal regnes som "hovedbedrift" og ha ansvaret for samordningen av arbeidet med helse, miljø og sikkerhet (HMS).

  5. Nyhet, HMS

    Nye tall fra SSB om arbeidsulykker

    I 2017 var det nærmere 22.000 arbeidsulykker i Norge. Tallene viser arbeidsulykker som er rapportert til NAV. Sammenlignet med 2016 er det en reduksjon på 522 arbeidsulykker eller 2,3%.

  6. Nyhet, HMS

    Nytt nettkurs: Grunnkurs i HMS fra NHO

    Nå har Baker- og konditorbransjen anledning til å ta den lovpålagte opplæringen i HMS på 40 timer på betydelig kortere tid. NHO har utviklet et nettkurs som er bransjetilpasset og som kan gjennomføres der du er.

  7. Nyhet, HMS, Tilsyn og regelverk

    Arbeidstilsynets tilsynsvirksomhet i 2018

    I denne artikkelen tar vi for oss hva Arbeidstilsynet vektlegger i sine tilsyn i næringsmiddelindustrien, skogbruk og jordbruk.

  8. Nyhet, HMS

    Nytt risikostyringsverktøy

    Det er sentralt i HMS-arbeidet å ha rutiner for risikovurdering. For å kunne sette inn målrettede, forebyggende tiltak må bedriften kjenne sin egen risiko. Sammen med avvikshåndtering, utgjør risikovurdering og risikostyring kjernen i det systematiske HMS-arbeidet. NHO-fellesskapet lanserer nå et risikostyringsverktøy som medlemmene lett kan ta i bruk.

  9. Fagartikkel, HMS

    Arbeidstilsynets satsingsområder 2018 - 2019

    Denne artikkelen tar for seg hvilke satsingsområder Arbeidstilsynet har i perioden 2018 - 2019 og hva det innebærer for bedriftene innenfor NHO Mat og Drikkes område.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: