NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

20 resultater

Type artikkel
Velg område
20 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, HMS, Arbeidsliv

    Bransjeveileder for håndtering av smittevern på serveringssteder

    Mat og Drikke anbefaler ny bransjeveileder utarbeidet av NHO Reiseliv.

  2. Nyhet, HMS

    Smittevernutstyr hos mat- og drikkeprodusenter

    Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. For Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke er det likevel viktig å understreke at mat– og drikkeprodusenter innehar en samfunnskritisk rolle og at disse bedriftene derfor kun skal gi fra seg utstyr dersom de har et nødvendig lager for sikker matproduksjon i en tilstrekkelig periode.

  3. Nyhet, HMS, Arbeidsrett

    Slik lager du bedriftens handlingsprogram for konflikter og trakasseringstilfeller

    NHO har utarbeidet en ny rutine for håndtering av konflikter og trakassering på arbeidsplassen. Arbeidsmiljøloven definerer ikke begrepet konflikt, men stiller krav til arbeidsgiver om å håndtere konflikter som gir, eller truer med å gi, uheldig psykiske belastninger for den enkelte. Vi anbefaler derfor alle våre medlemmer å ha en slik rutine.

  4. Nyhet, HMS

    Kampanje: Vi skulle ikke gjort noe med det da?

    Akan kompetansesenter kjører nå en kampanje med tre filmer med #viskulleikkegjortnoe? Med denne kampanjen ønsker Akan å formidle at det finnes både råd og ressurser du kan dra nytte av dersom du på arbeidsplassen opplever at det er noe «usnakket» når det gjelder alkohol og spill.

  5. Nyhet, HMS

    NHO Anbefaler: Klargjør rutinene for egenmelding

    Alle bedrifter kan fra nyttår benytte seg av muligheten til utvidet egenmelding ved sykdom. Det er en del av den nye IA-avtalen. – Dette er noe de nåværende IA-bedriftene har god erfaring med, sier Nina Melsom.

  6. Nyhet, HMS

    Nyrenovert IA-avtale

    Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om en ny IA-avtale for de neste fire årene. – Vi har nå foretatt en full renovering av IA-avtalen, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO.

  7. HMS

    Melvin og Melissa

    I samarbeid med arbeidslivsredaksjonen i Gyldendal Norsk Forlag og NNN, har NHO Mat og Drikke/BKLF, utarbeidet et e-læringsprogram for ansatte og ledere i baker- og konditorbransjen.

  8. Nyhet, HMS, Arbeidsrett

    Høyesterett: Hvem skal regnes som hovedbedrift?

    I en ny Høyesterettsdom reises spørsmålet hvem som etter arbeidsmiljøloven skal regnes som "hovedbedrift" og ha ansvaret for samordningen av arbeidet med helse, miljø og sikkerhet (HMS).

  9. Nyhet, HMS

    Nytt nettkurs: Grunnkurs i HMS fra NHO

    Nå har Baker- og konditorbransjen anledning til å ta den lovpålagte opplæringen i HMS på 40 timer på betydelig kortere tid. NHO har utviklet et nettkurs som er bransjetilpasset og som kan gjennomføres der du er.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: