NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

87 resultater

Type artikkel
Velg område
87 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nyhet, Arbeidsrett

    Endringer i karantenereglene

    Ved forskrifter av 14. og 16. september er det gjort flere endringer i karantenereglene i Covid-19-forskriften. Endringene innebærer både en innstramming og en forenkling av reglene.

  2. Medlemskap og fordeler, Tariff, Arbeidsrett

    Digitale kurs i vinden

    - Vi har lenge gått med tanken om å tilby digitale kurs til våre medlemmer, sier Nikolai Astrup Westlie, direktør arbeidsliv i NHO Mat og Drikke. Korona-pandemien har gitt oss et ekstra spark for å komme i gang.

  3. Nyhet, Arbeidsrett

    Permitteringsperioden utvides

    Regjeringen utvider permitteringsperioden fra 26 til 52 uker. Det er NHO svært fornøyd med. Ordningen trer i kraft fra 1. november i år.

  4. Fagartikkel, Arbeidsrett

    Syk i ferien: Regler for ferieavvikling og sykepenger

    Lær om regler for arbeidstakere som blir syke før eller under den fastsatte ferien. Få svar på om den ansatte må avvikle ferien, eller kan benytte seg av rettighetene til sykepenger.

  5. Nyhet, Arbeidsrett

    NAV: Ordningen for lønnskompensasjon er klar – dette må arbeidsgiver gjøre

    NAV trenger noe hjelp fra arbeidsgiverne for å kunne utbetale lønnskompensasjon til permitterte, med andre ord "full lønn" i 18 dager.

  6. Nyhet, Tariff, Arbeidsrett, Arbeidsliv

    Lønnstilskudd og ti dagers arbeidsgiverperiode

    Regjeringen foreslår å endre arbeidsgiverperioden til ti dager for permitterte arbeidstakere og en ordning for midlertidig lønnstilskudd.

  7. Nyhet, Skatt og avgift, Arbeidsliv

    På direkte linje med NHO-sjefen

    Valutasvingninger, økte råvarepriser og utfordringer med å få tak i sesongarbeidere i grøntsektoren var fellesnevnere for bedriftenes bekymringer da seks medlemmer i NHO Mat og Drikke denne uken møtte NHO-sjefen i nettmøte om status i næringen.

  8. Nyhet, Arbeidsliv

    Innreise for alle utenlandske sesongarbeidere

    Regjeringen har besluttet at det skal åpnes for at alle utenlandske sesongarbeidere som skal arbeide i landbruket, kan reise inn i Norge.

  9. Nyhet, HMS, Arbeidsliv

    Bransjeveileder for håndtering av smittevern på serveringssteder

    Mat og Drikke anbefaler ny bransjeveileder utarbeidet av NHO Reiseliv.

  10. Nyhet, Arbeidsliv

    - Det finnes noen små lysglimt

    Selv om det er noen tegn til ørliten bedring, har deler av mat- og drikkenæringen fortsatt store utfordringer, viser ny medlemsundersøkelse fra NHO Mat og Drikke.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: