NHO Mat og Drikke

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

15 resultater

Type artikkel
Velg område
15 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Politisk sak, Utdanningspolitikk

    Prosjektet Matindustrien 4.0

    "Matindustrien 4.0" er et toårig kompetanseprosjekt som startet opp januar 2019 og eies av Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke i fellesskap.

  2. Politisk sak, Utdanningspolitikk

    Kompetansebehovsutvalget (KBU)

    Kompetansebehovsutvalget ble etablert i 2017 med mandatperiode til 31. mai 2020. 10. februar 2020 la utvalget frem sin tredje og siste rapport. Formålet med KBU har vært å frembringe den best mulige faglige vurderingen av Norges fremtidige kompetansebehov.

  3. Politisk sak, Utdanningspolitikk

    Yrkesutdanning for gartnere og agronomer

    NHO Mat og Drikke har fulgt og vært en pådriver for et forsøk med yrkesutdanning for agronom og gartner i flere år. Forsøket ble startet opp i skoleåret 2014/15 og skulle etter planen avsluttes i 2020. Etter påtrykk fra blant andre NHO Mat og Drikke, ble forsøket forlenget til 2023, og vil evalueres i slutten av 2020. I november 2019 ble en ny modell for gartnerfaget sendt på høring, og fristen for å komme med innspill var 15. februar 2020.

  4. Politisk sak

    Genteknologi i mat- drikke- og bionæringen

    NHO Mat og Drikke ønsker velkommen en offentlig debatt og en ny regulering av genteknologi. Moderne genteknologi med CRISPR-teknikken for genredigering i spissen, brukt til gode formål og med en vurdering av relevante «føre var»-hensyn, har potensial til å gi en rekke nye, positive muligheter i mat- drikke- og bionæringen.

  5. Politisk sak, Skatt og avgift

    Særavgifter

    En mat- og drikkenæring som kan vokse og investere i Norge, er viktig for å kunne realisere regjeringens ambisjoner i industripolitikken.

  6. Politisk sak, Bærekraft og klima

    Bioøkonomi

    Bioøkonomien har en produksjonsverdi på 303 milliarder kroner, og gir også positive økonomiske ringvirkninger som sysselsetting i annen industri, tjenesteytende næringer og i offentlig forvaltning. Dette utgjør bioøkonomien i Norge i dag, men det fremtidige potensialet er betydelig større.

  7. Politisk sak, Bærekraft og klima

    Reduksjon av klimautslipp

    Mat- og drikkenæringen skal redusere utslippene av klimagasser i tråd med Norges nasjonale forpliktelser, og bidra til bedre og ny utnyttelse av fornybare natur- og bioressurser som grunnlag for økt verdiskaping.

  8. Politisk sak, Utdanningspolitikk Høyere utdanning

    Vil ha praksisprofessor

    Egne stillinger der det kreves erfaring fra arbeids- og næringsliv.

  9. Politisk sak, Bærekraft og klima

    Klimasmart mat- og drikkeproduksjon

    - Norske mat- og drikkeprodusenter er blant de ledende i verden på klimasmart produksjon. Det gir et godt utgangspunkt for bærekraftig verdiskaping og grønn konkurransekraft, sier Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: