Artikkelarkiv

Vis filtrering

16 resultater

Type artikkel
Velg område
16 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Konkurransepolitikk

    Som i alle andre næringer må bedriftene i mat- og drikkenæringen kontinuerlig styrke sin konkurransekraft og produktivitet for å holde tritt med utviklingen i markedet. Bedriftene konkurrerer på kvalitet, pris- og kostnadsnivå, innovasjonsevne, omstillingsevne og teknologiintensitet. Samtidig må de ha tilstrekkelig lønnsomhet til investeringer og produktutvikling.

  2. Kompetansebehovsutvalget (KBU)

    Kompetansebehovsutvalget ble etablert i 2017 med mandatperiode til 31. mai 2020. 10. februar 2020 la utvalget frem sin tredje og siste rapport. Formålet med KBU har vært å frembringe den best mulige faglige vurderingen av Norges fremtidige kompetansebehov.

  3. Yrkesutdanning for gartnere og agronomer

    NHO Mat og Drikke har fulgt og vært en pådriver for et forsøk med yrkesutdanning for agronom og gartner i flere år. Forsøket ble startet opp i skoleåret 2014/15 og skulle etter planen avsluttes i 2020. Etter påtrykk fra blant andre NHO Mat og Drikke, ble forsøket forlenget til 2023, og vil evalueres i slutten av 2020. I november 2019 ble en ny modell for gartnerfaget sendt på høring, og fristen for å komme med innspill var 15. februar 2020.

  4. Genteknologi i mat- drikke- og bionæringen

    NHO Mat og Drikke ønsker velkommen en offentlig debatt og en ny regulering av genteknologi. Moderne genteknologi med CRISPR-teknikken for genredigering i spissen, brukt til gode formål og med en vurdering av relevante «føre var»-hensyn, har potensial til å gi en rekke nye, positive muligheter i mat- drikke- og bionæringen.

  5. Bioøkonomi

    Bioøkonomien har en produksjonsverdi på 303 milliarder kroner, og gir også positive økonomiske ringvirkninger som sysselsetting i annen industri, tjenesteytende næringer og i offentlig forvaltning. Dette utgjør bioøkonomien i Norge i dag, men det fremtidige potensialet er betydelig større.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev: